top of page

Kwarktaart....zonder gelatine

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Kwarktaart zonder gebruik van gelatine...het kan! Zorg dat je goede vette room gebruikt die echt gekoeld is. Het vet in room houdt namelijk de lucht vast en hoe kouder hoe beter en hoe vetter hoe beter. Bij warmer weer plaats je de mengkom in de gootsteen, gevuld met koud water. Het gebruik van basterdsuiker draagt ook bij aan de stijfheid van de room.


Het overgebleven citroensap kun je in een ijsblokjesmal doen en invriezen, handig voor een volgend gebruik of voor in dranken.


Leokooktgewoon gebruikt volstrekt geen kleurstoffen of gelatine en kijkt altijd naar hoe men dat vroeger deed of experimenteert tot het een keer lukt. Het opstijven heeft wel ruim 4 uur nodig maar dan heb je wel een pure taart.


 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 5 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • 3 dl slagroom 35%

  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

  • 1 bak Aardbeien

  • 2 eetlepels Citroensap

  • Citroenrasp van halve citroen

  • 10 gram vanillesuiker

  • 500 gram Franse KwarkVoor de bodem

  • 1 pak bastongekoek

  • 75 gram Roomboter


Voorbereiding

Maak de taartbodem door koekjes naar keuze te vermalen en te vermengen met de 75 gram gesmolten boter. Bekleed de vorm met bakpapier, doe het koekjesmengsel in het blik en druk goed aan. Zet blik in koelkast om voor te koelen.


Werkwijze

Klop de slagroom in een ijskoude mengkom met de basterdsuiker tot een stevig geheel, rustig laten kloppen.


Was intussen de aardbeien voorzichtig en ontdoe ze dan van de kroon. ( hou er enkele apart voor decoratie op de taart) snijd de aardbeien in kleine stukjes.


Roer dan de Franse kwark los met de vanillesuiker, citroenrasp en citroensap. Doe er vervolgens de geslagen room doorheen door rustig om te scheppen. Als laatste schep je de stukjes aardbei erdoor, blijf rustig met omscheppen en niet langer dan nodig want anders ontsnapt de lucht uit de room.

Zet de taart tenslotte in een goed gekoelde koelkast en laat hem minstens 4 uur opstijven. Geniet ervan! 😉


Met trots constateert leokooktgewoon een flink aantal bezoekers voor dit recept. Speciaal voor deze bezoekers wat links naar gelijkwaardige taartjes die intussen in variaties zijn ontstaan , klik op de naam om naar het recept te gaan.
34.578 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Leuk recept! erg fijn dat het zonder gelatine of agar-agar is :) Gebruik je magere Franse kwark of de volvette variant?

Like
leokooktgewoon
leokooktgewoon
Jun 13, 2022
Replying to

Hallo Katina, hartelijk dank voor je reactie. Het recept is al meer dan 23 duizend keer geraadpleegd, waar ik zeer blij om ben. Al die toevoegingen van tegenwoordig...ik maak zoveel mogelijk zonder. Dit recept is dan ook gewoon met lekkere volle kwark....kan nooit slechter voor je zijn dan al die toevoegingen😘 goede room ( mini 35%)...en het gebruik van basterdsuiker is ook van belang voor het opstijven. Succes en geniet ervan.


groetjes leo

Like
bottom of page