top of page

Aardbeien slagroomtaart, zonder gebruik van gelatine.

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Een fris puur taartje, zonder gelatine of ander toevoegingen... ontstaan uit een mis-baksel!


Ja..het kan een ieder gebeuren, dus ook mij, de taart die ik voor een ander bakte brandde flink aan. De buitenranden waren te donker en te hard. Paniek alom, de enige optie leek de prullenbak.


Na van de schrik te zijn bekomen ontstond er een alternatief dat achteraf één van de vrolijkste taartjes werd van LKG. Een fris vrolijk slagroomtaartje.


Het recept vermeldt het oplossen van het probleem, maar je kan uiteraard ook gewoon het taartje maken zonder dat het eerst mislukken moet. Gebruik dan gewoon het bakblik wat je gebruikte om de taart in te bakken.


 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 40 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 1 taartbodem (kapsel)

  • 4 eetlepels basterdsuiker wit

  • 1 bak Aardbeien

  • 5 dl slagroom 35%

  • vruchten voor op taart

  • 10 gram vanillesuiker



Voorbereiding

  • Maak de taartbodem (hoef hem niet aan te laten branden) ☺ https://www.leokooktgewoon.nl/post/biscuitdeeg-kapsel

  • Gebruik de ring van een kleinere springvorm dan degene waarin je de taart hebt gebakken.

  • Druk de ring over de taart zodat in ieder geval de buitenrand eraf gesneden wordt.

  • Snijd de bovenste laag van de cake.




Werkwijze


Bekleed de zijkanten van de springvorm met cellofaan, zorg dat het goed strak tegen de wanden kleeft.

Snij de taart doormidden en leg de onderste in het bakblik.

Klop de slagroom in een ijskoude mengkom met de basterdsuiker/vanillesuiker tot een stevig geheel, rustig laten kloppen.






Was en droog intussen de aardbeien voorzichtig en ontdoe ze dan van de kroon. Snij er een aantal door de helft en bedek daar de wanden mee.

Hou enkele aardbeien apart voor decoratie op de taart en snijd de overige aardbeien in kleine stukken. Schep deze door de slagroom....de aardbeien zorgen voor de versteviging van de room, eventuele afsnijsel van de cake kan er ook voor gebruikt worden


Vul het af met de aardbeienslagroom, en eventueel wat taartresten, en leg er het bovenste taartdeel op, druk het stevig aan en smeer deze af met de overige room. Versier de bovenkant met vruchten en laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast.


As ze goed koud en opgesteven is...de ring voorzichtig verwijderen. Tot slot de cellofaan van de taart trekken....!

592 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page