top of page
Welkom op mijn site
"leokooktgewoon"
LKG logo.png
Colored_edited.png

Leuk dat je geïnteresseerd bent in hetgeen waar ik mij mee bezig houd.

Veel plezier, groetjes Leo.

Sinds jaar en dag hou ik mij bezig met bakken en koken, en dan vooral op de traditionele Hollandse wijze. Een rijke keuken waaraan ingrediënten vanuit de hele wereld door de eeuwen heen zijn toegevoegd. Steeds meer ben ik mij gaan toeleggen op " eerlijk koken".

Zoveel mogelijk vanaf de basis, E-nummers en andere toevoegingen mijdend. 

Het vergde flink wat onderzoek en proberen om die specifieke smaak uit je jeugd te hervinden. Het ging ook geregeld mis hoor, maar door de tijden heen bouw je toch enige kennis op, maak je groei door en ontstaan er leuke recepten. Het kon natuurlijk ook niet uitblijven om verse kruiden te gaan gebruiken en specerijen te mengen tot heerlijk kruidenmixen. Toevoegingen zoals extracten, marsepein of amandelspijs komen ook niet meer uit de winkel.

Het geeft je gerechten en baksels zo een ongelooflijke boest... heerlijk gewoon.

Maar naarmate je ouder wordt, trekken de laatjes in het brein wat stroever open, en om het voor te zijn dat een laatje helemaal niet meer opengaat,  zou het beter op schrift gesteld. Maar wie maalt erom......eten blijft eten, je bakt kookt of bereidt, klaar...eten....op, en op is weg.

leo5_edited.jpg

Ik hou erg van het oud Hollandse, gebouwen, landschappen en steden.

Die gedachtengang veranderde toen mijn partner hetgeen ik maakte begon te fotograferen. Enigszins verbaasd bekeek ik het als van een ander. Zó had ik mijn eten nog nooit gezien. Plots zag ik het anders....als uit een boek, kreeg er rode koontjes van. Ben er toen ook echt mee begonnen. Eerst in kladblok op mn telefoon, wat van korte duur bleek. Had namelijk meer weg van steno dan een leesbaar recept, dus als de kinderen vroegen om een specifiek recept moest het alsnog uitgewerkt. Toen toegelegd op een map vol a-4tjes op de computer. De mensen om mij heen opperde "als je het dan toch digitaliseert... waarom dan niet gelijk een website".

 

Zo gezegd...zo gedaan...althans achteraf. Tussen het besluit en dit moment zit wel meer dan een jaar. Eerst voorzichtig een facebook en een instagram account opgestart. De reacties en aantal volgers gaven me moed. Als weegschaal ben ik best wat onzeker, niet dat ik het niet kan...maar meer om het feit ik slechts een hobbyist ben. Heerlijk in mijn wereld als ik bezig ben, tikkeltje gespannen op het moment de gasten aanschuiven. Elke taart of om welk gerecht, het oogt nooit gelijk. Je hoopt je gasten met wat je voorzet te tonen dat je om ze geeft en nog meer hoop je dat het hen dan ook smaakt.

Trams, treinen  m'n alles

Trams, treinen ...naast koken ook een grote passie. Of het nu gaat om het grootbedrijf of modelbouw...van Nederlands makelij, prachtig om mee bezig te zijn. 

Eerst wat opgezet met webnode...wat ons niet kon bekoren en we op beperkingen stuitten door bezoeken aan de site. Het werd echt serieus toen Wix in beeld kwam. Maanden van opbouw, ideeën uitwerken en aanpassingen hebben geresulteerd in deze prachtige site waar ik waanzinnig trots op ben.

 

Hier kan ik ervaringen delen met een ieder die er in geïnteresseerd is...kookgenoot wil zijn!  M'n oude kookboeken en de daaruit bereidde recepten bespreken, het gebruik van keukenapparatuur en reiniging ervan tonen. Ook de aanloop naar feestdagen, opgedane ervaringen in aankopen, of culinaire avonturen aan m'n blog wijden. Lid worden van mijn site, daarmee kan je communiceren met mede kookgenoten, elkaar volgen en zelfs de recepten volledig inzien.

Hoewel het voor mij slechts een hobby is, wil ik het vooral goed doen. Elk recept elk gerecht is bereid en zijn foto's van gemaakt. Of men er echt op zit te wachten......? Dat kan ik u niet zeggen....wel is het een heerlijk idee de recepten en weetjes de wereld in te kunnen sturen. Al is er maar één iemand, die houdt van eerlijk en smaakvol eten, ervan geniet, ben ik meer dan tevreden.

bottom of page