top of page

Runderrollade met aardappelen




U kent dat wel....altijd weer de vraag...wat gaan we eten....variatie graag. Leokooktgewoon probeert vaak dingen uit. Geregeld pakt het bijzonder uit en wordt dan snel opgeschreven om het vervolgens uit te kunnen werken zodat het gedeeld kan met de kookgenoten. Dit recept is er 1 van....een rollade...en wat er zoal in huis was. Heerlijk resultaat. Leo kooktgewoon heeft het gebruikt voor het Kerstdiner afgelopen keer...



 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 60 minuten

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: hollands

Categorie: vlees/ovengerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • Aardappelen

  • flinke runderrolade rollade ( uit 1 stuk)

  • zeezout

  • peper

  • olie

  • 6 tenen knoflook

  • 2 Ui

  • larierblad

  • Takken rozemarijn

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd in stukken, niet te groot spoel ze goed af.

  • kook de aardappel met zout tot ze bijna gaar zijn.

  • giet de aardappelen af en zet ze even opzij.

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Leg het vlees ruim een kwartier voor bewerking op het aanrecht.

  • Pel en kneus de knoflook.

  • Pel en snijd de ui in stukken.



Werkwijze


Neem het vlees, bestrooi het geheel met peper en zout en laat het even intrekken. Zet een pan een op het vuur, doe er de braadboter in, en laat het goed heet worden.

Braad de rollade bruin en zorg dat deze aan alle kanten goed dichtschroeit.





Doe er vervolgens de ui, kruiden en knoflook bij. Kan je pan niet in de oven dan neem je een ovenschaal en giet de boter over. Leg dan het vlees in de schaal en de kruiden etc.



Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 170 graden en laat het in een uur garen.


Neem de schaal uit de oven, haal het vlees eruit en wikkel deze in de aliminumfolie. Laat de rollade 15 minuten tot rust komen, zo blijft het heerlijk mals.

Voeg de reeds gekookte aardappelen aan de jus toe en schep het even om. Zet de overschaal terug in de oven en laat het ongeveer 15minuten staan.


Nadat de tijd verstreken is de rollade ontdoen van haar bindtouw en in dunne plakken snijden. Leg het vlees op een mooie schaal en drapeer de aardappelstukken er omheen. Serveer het met een heerlijke zelfgemaakte appelcompote https://www.leokooktgewoon.nl/post/appelcompote




13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page