top of page

Appelcompote

 

Een heerlijke zelfgemaakte compote smaakt overal wel bij. Doe het ook zeker goed als bijgerecht op feestelijke dagen. Kan warm en koud gegeten worden. Mocht er geen zure appel voor handen zijn gebruik dan een beetje citroensap voor de appel.



Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100

Keuken: Hollands

Categorie: bijgerecht

Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten


  • 5 Appels grote zure

  • 8 gram suikervanillesuiker

  • snufje kruidnagel

  • 1 theelepel Kaneelpoeder

  • 1 kaneelstokje

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 of 2 hand rijzen Rozijnen

  • 2 steranijs

  • citroenschil van kwart citroen

  • snufje zout


Voorbereiding


Schil de appel, ondoe het van het klokhuis en snij het in kleine stukjes.



Werkwijze


Leg de stukje appel in de pan ( besprenkel eventueel met citroensap).

Voeg suiker, vanillesuiker, kaneel en overige kruiden toe. Het mengsel goed doorroeren. Doe er een kommetje water bij en tot slot de rozijnen er en de citroenschil, nogmaals rustig omscheppen.


Doe deksel op de pan en zet de warmtebron hoog, wanneer het goed kookt het vuur temperen.

Na ongeveer een kwariertje is het mooi verkleurd en zal de compote klaar zijn,

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Botercrème

bottom of page