Een parodie op de ouderwetse Hollandse mokkataart.
Door gebruik te maken van een wat kleinere bakvorm krijgt het taartje op zich al een feestelijk aangezicht. Het is een bewerkelijk taartje maar zeker de moeite waard.
Recept
Aantal: 10 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Baktijd: 1 uur
Temperatuur: 170 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Taart
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
1 recept Kapsel voor taart
1 fles Baily's
1 recept Mokka-créme
200 gram pure chocolade
200 dl slaroom
25 gram roomboter
chocolade koffieboontjes
200 gram witte chocolade
1 dl room
Voorbereiding
Bak het kapsel ( taart ) van 19 cm als beschreven in recept biscuitt Maak de mokkacreme
Werkwijze
Maak een witte Geanauch van 200 gram witte chocolade op 1 dl room. Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom, breng de room aan de kook en giet dit over de witte chocolade. Roer er een klontje roomboter door, en roer door tot het geheel gesmolten is en een mooie massa is, laat het helemaal afkoelen.
Verwarm room en de Pure chocolade tot het een mooie massa is, laat het afkoelen.
Klop de witte chocoladeroom tot een mooie crème met de handmixer
Snijd de taart in drie lagen.
Breng de Bailyś op de eerste laag aan, dan de opgeklopte witte Ganache, leg taarthelft er op herhaal dit met de tweede laag. Leg tot slot de bovenste plak erop en breng de mokka aan op de taart.
Giet de bruine ganache over de taart en breng toeven mokka aan op de taart zodra deze is opgesteven....maak het af met decoratie.
Comments