top of page

Biscuitdeeg(kapsel)

Bijgewerkt op: 6 dec. 2019


Deze biscuit ( kapsel in bakkersjargon) is de meest eenvoudige, eieren hoeven niet gesplitst. Wel is het van belang dat eieren niet koud zijn. Is dat het geval leg ze dan 10 minuten in een schaaltje met warm kraanwater.

 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 40 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

  • 5 Eieren

  • 150 gram Suiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 110 gram bloem

  • 35 gram Maizena

  • mespunt zout

voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht 10% lager)

  • Neem een springvorm van ca. 20/24 cm., leg een vel bakpapier op de bodem en plaats de ring, scheur het overige af.

  • Vet de binnenring in met een beetje boter, beetje meel laten ronddraaien, het overtollige wat niet blijft plakken er weer uitgooien.

  • Werk altijd met een schone vetvrije mengkom en/of materiaal, het is één van dé factoren waardoor een recept slaagt of juist niet.

  • Ontvet de kom en garde met een stukje keukenrol gedrenkt in wat citroensap. Geen dure ontvetters nee....zorg altijd dat je citroenen in huis hebt.

  • Breek een ei boven een beker om het daarna in de mengkom te gieten. Gaat er een stukje schil mee dan hoef je niet in de kom de pielen wat overigens best lastig gaat en niet proper uiteraard.

  • Belangrijk is dat de garde altijd boven beslag uitsteekt om er lucht in te kunnen slaan.


Werkwijze


Eieren met de suiker, vanillesuiker en zout in een mengkom die van te voren even is verwarmd met kraanwater, wel goed afdrogen. Uitgaande van een staande mixer mix je 10 minuten op de hoogste stand, daarna nog 2 minuten op een lagere stand.

Zeef de bloem met maizena boven de mengkom.Spatel dit voorzichtig door het mengsel, Spatelen... niet roeren, de lucht die er in geslagen is moet behouden.


Giet het mengsel in het bakblik en zet het in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten op 180 graden. Hou het goed in de gaten, elke oven is anders, dit zijn slechts richtlijnen. Na de verstreken tijd even drukken op de taart, veert het terug is hij goed. Laat de taart 10 minuten rusten op het aanrecht alvorens de ring te verwijderen. Laat hem dan verder afkoelen op een rooster

295 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page