top of page

Mokkacreme

Bijgewerkt op: 12 mei 2021


Voor wie van echte mokka houdt.

De basis voor deze mokka is de banketbakkersroom.




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 5 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: bakingrediënten

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 1 recept Banketbakkersroom

  • 25 gram basterdsuiker bruin

  • 300 gram Roomboter ongezouten

  • 100 gram poedersuiker

  • 50 ml Espresso van drie eetlepels nescafe







Voorbereiding

  • Werkwijze tot het maken van de mokkacreme:

  • Bereid de banketbakkersroom volgens recept en laat volledig afkoelen.

  • Zet 50 milliliter kokend water oploskoffie van drie grote scheppen en los tevens de 25 gram bruine basterdsuiker hierin op. Laat dit volledig afkoelen.



Werkwijze

Neem een kom en mix hier de boter met het poedersuiker luchtig en romig in.

Mix vervolgens de banketbakkersroom er doorheen tot het een gladde massa is geworden,

Doe de afgekoelde koffie/suikerdrap erbij en klop het door de creme heen. Wanneer goed gemengd is de mokkacreme klaar,

Mocht je de creme niet direct willen gebruiken dan afgedekt in de koelkast bewaren.

Voor gebruik dient deze wederom de worden opgeklopt, kloppen totdat er weer een zachte mooie creme ontstaat....dat kan even duren. Schrik niet...maar de creme zal in eerste plaats gaan schiften.....naar gelang je verder klopt.....komt het tot een mooie creme.

910 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Botercrème

bottom of page