top of page

Bami



Bami is niet meer weg te denken uit de Hollandse keuken, er zijn vele manieren...onderstaand de manier van leokooktgewoon.


 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands/indisch

Categorie: buitenlandse specialiteit

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


Voorbereiding

  • Met de genoemde specerijen wordt uitgegaan van poedervorm, dus gemalen

  • Kijk vooraf of al de specerijen in huis zijn, ook gezien de hoeveelheden die nodig zijn

  • zet een vijzel of kom klaar

  • Gebruik schoon en droog materiaal

Werkwijze


Meng  de specerijen ( genoemd bovenstaande link) door elkaar met een vijzel en proef of de mix op smaak is.


Neem een schaal en doe hier een laagje ketjap, wat sambal, teen uitgeperste knoflook, in stukken gesneden rode ui en een schijf citroen in. Roer het door elkaar, Snijd vervolgens de kipfilet in stukjes en voeg dat toe aan de marinade. laat het even intrekken.


Zet een pan met water op het vuur en voeg er wat zout aantoe. Wanneer water kookt, kan de mie erbij...volg de beschrijving van het product. Na de kooktijd uit laten lekken.


Nee intussen een wok...laat goed heet worden. Scheutje olie en dan kan de kip erin. Al snel kan de groente (naar keuze) worden toegevoeg. Bak het snel zodat het niet slap wordt. Voeg de marinade toe ( hoeveelheid naar smaak) evenals de bamikruiden.


Tenslotte kan de uitgelekte bami erbij, bak het vlug om.


Heerlijk met sate, kroepoek, zoetzure komkommer en gebakken ei





102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hotdogs

bottom of page