top of page

Bamikruiden



Tot een heerlijke bami kom je met de juiste kruiden, niet uit een pakje...maar met je eigen specerijen mix. Als je gelijk een lekker voorraadje maakt heb je genoeg voor een paar keer.


 

Recept

Aantal: 1 portie

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: nvt

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Indisch

Categorie: specerijen/toevoeging

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel laos (gember)

  • ½ theelepel gemberpoeder

  • ½ theelepel chilipoeder

  • ½ theelepel ketoembar (korianderzaad)

  • ½ theelepel sereh (citroengras)

  • ½ theelepel koenjit (kurkuma)

  • ½ theelepel djinten (komijnzaad)

  • ¼ theelepel kaneel

  • 2 theelepels fijn zeezout

Voorbereiding

  • Met de genoemde specerijen wordt uitgegaan van poedervorm, dus gemalen

  • Kijk vooraf of al de specerijen in huis zijn, ook gezien de hoeveelheden die nodig zijn

  • zet een vijzel of kom klaar

  • zet ook een tweede kom met theezeef klaar

  • Gebruik schoon en droog materiaal

Werkwijze


Neem een vijzel, of kom en werk vervolgens het lijstje je af met de toe te voegen specerijen.

Meng het met de vijzel of houten lepel in de kom. Neem vervolgens een theezeef en zeef de kruiden in de andere kom. Neem een pot of bakje en bewaar het mengsel daarin.





337 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bami

Botercrème

bottom of page