top of page

Zoetzure komkommer.


Een simpele maar enorm lekkere zure komkommer wat perfect past bij bami of rijstgerechten.

 



Recept

Aantal: 12 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 0 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: oosters

Categorie: inmaak-groenten/bijgerecht

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

  • 1 Komkommer

  • 1 rode ui

  • 200 ml azijn

  • 200 ml water

  • beetje Chinese suiker

  • 8 Pimentballen



Voorbereiding


Chinese suiker is een sterke zoet maker, wees er zuinig mee. Beter steeds wat toevoegen dan in 1 keer te veel. De Chinese suiker is onder andere te verkrijgen in een Toko, een buisje volstaat voor flink wat keren gebruik en is vrij goedkoop in aanschaf.

Werk met schoon materiaal dan is het zeker een maand houdbaar in een weckpot.



Werkwijze


Snijd de komkommer in dunne plakjes.

Snijd de ui in grove stukken.

Neem een kom en doe er 200 ml water en azijn in.

Neem de Chinese suiker en strooi er iets van in de handpalm om het vervolgens aan het zijn/water toe te voegen. Proef of de verhoudingen kloppen, zoet zurige smaak moet het zijn. Roer het goed door. Doe er vervolgens de pimentballen, komkommer en ui bij en roer het nog even om.


656 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Botercrème

Hotdogs

bottom of page