top of page

Tomahawk


Het bereiden van een tomahawk is veel eenvoudiger dan je denkt.


Enige tijd geleden kreeg ik van de vriend van mn dochter een flinke Tomahawk. Ik was er natuurlijk super blij mee maar wilde hem bereiden op de Barbecue en die stond nog op het wenslijstje voor de aankomende zomer, dus de tomahawk werd ingevroren.

Nu was het eindelijk zover....toen we de Tenneker halo 3 aangeschafte kon de tomahawk worden bereid.
 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 1 1/2 uur

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Barbecue

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • 1 flinke tomahawk

  • zwarte peper

  • zeezoutVoorbereiding

  • Omdat de tomahawk diep was ingevroren heb ik deze 1 dag van te voren uit de vriezer gehaald en 24 uur in de koelkast laten ontdooien.

  • Haal 1 1/2 uur voor bereiding de steak uit de koelkast en laat het rustig op kamer temperatuur komen.

  • Wanneer een uur verstreken is, vaak wordt deze aangeboden in een vacuüm verpakking, verwijder deze en dep het vlees droog.

  • Wrijf de tomahawk in met grof zeezout en verse gemalen zwarte peper...doe het ruim.

  • Een tomahawk is een heerlijke steak van het rund. Deze heeft al van zichzelf een heerlijke diepe smaak en daarom vond ik het zonde om hem met tal van kruiden en marinades te bewerken....peper en zout volstaat.

  • Laat vervolgens het stuk vlees nog een half uur rusten.
Werkwijze

Ontsteek de barbecue aan maar zorg voor een indirecte zone met een warmte van rond de 150 graden.Leg de tomahawk op de bbq waar niet direct de vlam of erge hitte komt. Steek vervolgens een vleesthermometer in het vlees...en doe wanneer aanwezig de klap dicht

Gaar het vlees tot ongeveer 30 graden en keer het dan voorzichtig om. Laat de tomahawk verder garen tot 48-50 graden.Als de temperatuur op 48-50 graden is, haal je de tomahawk van de barbecue en laat je het vlees even rusten op een snijplank. Verhit de barbecue nu goed.


Bak beide zijde van de tomahawk voor enkel minuten, zodat je mooie grillstrepen krijgt en het lekker warm is. Laat het vlees dan nog ongeveer 10 minuten rusten. Je kunt het losjes bedekken met aluminiumfolie. Druk het niet helemaal aan, dan gaart het vlees namelijk nog even door.


Snijd na het vlees de tomahawk in mooie plakken te snijden.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hotdogs

Commentaires


bottom of page