top of page

Spareribs


Niet iedereen doet het maar leokooktgewoon kookt de spareribs graag even voor. Maar onthoud...spareribs moeten gaar zijn....maar absoluut die heerlijke bite hebben. Het is gewoon niet lekker als het zo van het bot valt....vindt ik dan. Het voorkoken kun je gerust ook van te voren doen, Af laten koelen en vervolgens afgedekt in de koelkast plaatsen tot gebruik.




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 2 flinke spareribs

  • 4 eetlepels bruine suiker

  • 2 eetlepels zout

  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 1 ui, ragfijn gesneden

  • 2 theelepels chilipoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder


Voorbereiding

  • Maak allereerst de spareribs schoon, ontdoe deze van de vlies...los hangend vlees en/of vet.

  • spoel als dit gedaan is de spareribs af om eventueel losse stukjes bot te verwijderen.

  • Dep het vlees droog.

  • Meng alle kruiden samen

  • Snijd de ui ragfijn en voeg het toe aan de gemengde kruiden.

  • Smeer de sparerib in met het kruiden mengsel, leg het op een schaal en dek deze af.

  • Laat het vervolgens enkele uren ( ik kruidde deze een avond er voor al) intrekken.




Werkwijze




Dus....maak of neem de barbecue saus en doe dit in een grote ruime pan. Leng het aan met wat water ( verdunnen). Doe er de spareribs in, dompel ze onder en laat dit een half uurtje lekker doorstoven. Vervolgens haal je deze eruit en laat je het afkoelen.


Wanneer de tijd daar is om de spareribs op de hete barbecue te leggen haal je ze uit de koelkast en smeer ze in met de saus.....gewoon gelijkmatig...vooral niet te veel. Leg ze op het rooster boven het vuur en bak ze lekker bruin en krokant. Door de saus karamelliseert het enigszins, wat ook de bedoeling is.


70 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hotdogs

bottom of page