top of page

Shaslick.


shaslick




Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: bbq

Keuken: Mediterrane

Categorie: barbecue

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • rode ui

  • witte ui

  • kipfilet

  • ontbijtspek

  • grote stalen pinnen of in water geweekte houten pinnen.

voor de marinade

  • peper

  • zout

  • paprikapoeder

  • gember

  • 2 tenen knoflook

  • ketjap

  • citroen

Voorbereiding

  • maak in een kom de marinade door een scheut ketjap, peper, zout en kruiden ( vooral naar smaak) samen te voegen.

  • doe er de gekneusde knoflooktenen bij en een schijf citroen.

  • snij de kipfilet in grote stukken en leg ze in de marinade, laat dit even staan.

  • Snijd de uien in dikke ringen.

  • Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten, spoel ze af en snijd deze ook in wat grovere stukken.

  • snijd de uien in stukken of ringen

  • Vouw het spek op


shaslick op de bbq

Werkwijze


Zodra alles klaar staat kan het rijgen beginnen.

Neem in de ene hand de pin en rijg met de andere hand de ingrediënten op de pin.

te beginnen met een stuk paprika, een schuif ui, een stuk vlees en tegen het vlees het spek (spek is belangrijk voor smaak en tegen uitdrogen van het te roosteren vlees).

Ga zo door tot er een mooi symmetrisch geheel ontstaat. Sluit af met een stuk paprika. Zorg dat kleur met elkaar overeen komt en elke shaslick gelijk oogt.


Wanneer de barbecue goed op temperatuur is kunnen de spiesen op het rooster, blijf erbij en keer regelmatig om. Het spek en de kip moeten gaar zijn. De groenten mag best wat verkleuren. Heerlijk met bbq of shaslicksaus.





775 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page