Rotterdamse doorregelap (speklap)


De doorregelap, oftewel de speklap is een typisch Hollands stukje vlees. Vroeger het goedkoopste wat je kon krijgen, tegenwoordig niet meer voor te stellen. Er zijn tal van mogelijkheden en toepassingen voor het speklapje te vinden maar mijn favoriet, hoe kan het ook anders, is toch wel de Rotterdamse doorregelap (speklap). Een dikke lap blanco van smaak, op de Rotterdamse manier slechts gekruid met peper en zout.


Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Vleesgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 500 gram speklappen

  • peper

  • zout

  • beetje boter om te bakken


Voorbereiding

  • Koop bij de slager een paar mooie dikke speklappen.

  • kruid de lappen aan beide zijde met peper en zout

  • laat het een kwartiertje afgedekt intrekken op een bord


Werkwijze

Verhit klontje boter in een koekenpan en schroei de speklap aan beide zijde dicht. Bak het speklapje lekker uit door hem herhaaldelijk om te draaien. Naar gelang de smaak uitbakken, de één wil hem zacht, de ander flink doorgebakken. Het advies is om een spatdeksel te gebruiken, het bakken van spek spettert nogal.


0 keer bekeken
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....