top of page

Banketbakkersroom

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


banketbakkersroom is zo eenvoudig te maken....en dan die smaak!

Banketbakkersroom wordt gebruikt voor het vullen van taarten, broodjes en andere lekkernijen, maar het is ook vooral een basiselement voor cremes...bijvoorbeeld mokka.


Er zijn tal van variaties te koop en misschien nog wel meer als recept te vinden, met uiteenlopende verschillen. Al jaren maak ik de room op onderstaande manier, op basis van verse ingrediënten. 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: toevoegingen voor recepten/ Hollandse specialiteit

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten


Voor 350 gram banketbakkersroom

  • 1 verse vanille-peul ( stokje)

  • 250 ml melk

  • 2 eidooiers

  • 50 gram fijne kristalsuiker

  • 20 gram maizena

  • 40 gram ongezouten roomboter
Voorbereiding

  • Neem een steelpan en giet hier 200 ml melk in. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het uitgeschraapte stokje in het pannetje. Breng aan de kook.


Werkwijze

Neem een kom en meng hier de overige 50 ml melk, de eidooiers en de suiker door elkaar met een garde. Klop als laatste de maizena er doorheen en meng tot het glad is.


Wanneer de melk kookt kun je het vanillestokje verwijderen. Neem het pannetje van het vuur en giet de helft (terwijl je blijft roeren) over het suiker-eimengsel en roer goed door.


Zet het pannetje weer op een laag vuur en giet het mengsel nu weer terug bij het resterende melk in het pannetje. Breng het weer aan de kook en blijf goed roeren, het mengsel zal nu gaan indikken.. Dit duurt een aantal minuten. Wanneer de room de juiste dikte heeft bereikt giet je de banketbakkersroom in een schaaltje die je vult tot aan de rand, die je laat afkoelen tot 50 graden. Dek af met vershoudfolie zodat die de room raakt, zo ontstaat er namelijk geen vel op de pudding.


Wanneer de room is afgekoeld tot 50 graden, roer je de roomboter er doorheen, tot deze volledig is opgenomen. Dek de room opnieuw af met folie tot je de room zult gebruiken. Bewaar in de koelkast.

180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

Comments


bottom of page