top of page

Hamburger van de grill/plaat


Bereiding op de grillplaat leidt wel tot de lekkerste hamburger, als lunch of diner of gewoon tussendoor...het kan gewoon allemaal.




Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 10 tot 15 MINUTEN

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: amerikaans

Categorie: Vleesgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 4 verse hamburgers

  • 1 tomaat

  • rode ui

  • Amsterdamse ui

  • mayonaise

  • ketchup

  • mosterd

  • rucola sla

  • Rozenbroodjes ( of andere lekkere)

Voorbereiding

  • Snijd de tomaten in plakken

  • Snijd de Amsterdamse ui in twee

  • Snijd de rode en witte ui in dikke plakken.


Werkwijze


Zorg dat de bakplaat goed heet is. Smeer er wat olijfolie op en begin met het bakken van de hamburgers. Draai ze geregeld om.

Doe er vervolgens de dikke ui plakken bij, bak ze lekker bruin.

Rooster niet te lang, maar wel zo dat de hamburger gaar is en de groenten op gewenst niveau.



Snijd het broodje door en besmeer de onderste helft met wat mosterd. Leg daar de rucola op en vervolgens vier halve Amsterdamse uitjes. Daarop wat mayo en ketchup. Leg er de hamburger op, en daarop weer de plak tomaat en de twee soorten ui. Zet vervolgens de bovenste helft van het broodje er weer op en zet vast met een prikker. Lekker met verse patat!




458 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page