Bereiding op de grillplaat leidt wel tot de lekkerste hamburger, als lunch of diner of gewoon tussendoor...het kan gewoon allemaal.
Recept
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 10 tot 15 MINUTEN
Temperatuur: 100 ℃
Keuken: amerikaans
Categorie: Vleesgerecht
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
4 verse hamburgers
1 tomaat
rode ui
Amsterdamse ui
mayonaise
ketchup
mosterd
rucola sla
Rozenbroodjes ( of andere lekkere)
Voorbereiding
Snijd de tomaten in plakken
Snijd de Amsterdamse ui in twee
Snijd de rode en witte ui in dikke plakken.
Werkwijze
Zorg dat de bakplaat goed heet is. Smeer er wat olijfolie op en begin met het bakken van de hamburgers. Draai ze geregeld om.
Doe er vervolgens de dikke ui plakken bij, bak ze lekker bruin.
Rooster niet te lang, maar wel zo dat de hamburger gaar is en de groenten op gewenst niveau.
Snijd het broodje door en besmeer de onderste helft met wat mosterd. Leg daar de rucola op en vervolgens vier halve Amsterdamse uitjes. Daarop wat mayo en ketchup. Leg er de hamburger op, en daarop weer de plak tomaat en de twee soorten ui. Zet vervolgens de bovenste helft van het broodje er weer op en zet vast met een prikker. Lekker met verse patat!
Comentários