top of page

Gehaktkruiden



Eén van de allerlekkerste dingen vindt leokooktgewoon wel de gehaktbal. In tegenstelling tot vele recepten beweren, behoeft de bal niet verrijkt met tal van specerijen. Nee de Oud Hollandse bal put zijn gewilde smaak uit eenvoud en de juiste dosering. De ballen van leokooktgewoon zijn zeer geliefd ...onderstaand de mix aan specerijen die er voor de ballengehakt gebruikt wordt.


 

Recept

Aantal: 1 portie

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: nvt

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: specerijen/toevoeging

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • 4 theelepels zout

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 2 theelepel zwarte peper

  • 2 theelepel nootmuskaat.

Voorbereiding

  • Met de genoemde specerijen wordt uitgegaan van poedervorm, dus gemalen

  • Kijk vooraf of al de specerijen in huis zijn, ook gezien de hoeveelheden die nodig zijn

  • zet een vijzel of kom klaar

  • Gebruik schoon en droog materiaal

Werkwijze


Meng  de specerijen door elkaar en proef of de mix op smaak is.. Zoutig, pittig met de nootmuskaat als iets overheersende smaak. Maak het viervoudige voor een voorraadpotje. Doseer het beetje bij beetje wanneer je de gehakt bereidt, totdat het op smaak is.





53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Botercrème

bottom of page