Eén van de allerlekkerste dingen vindt leokooktgewoon wel de gehaktbal. In tegenstelling tot vele recepten beweren, behoeft de bal niet verrijkt met tal van specerijen. Nee de Oud Hollandse bal put zijn gewilde smaak uit eenvoud en de juiste dosering. De ballen van leokooktgewoon zijn zeer geliefd ...onderstaand de mix aan specerijen die er voor de ballengehakt gebruikt wordt.
Recept
Aantal: 1 portie
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: nvt
Temperatuur: 00 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: specerijen/toevoeging
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
4 theelepels zout
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepel zwarte peper
2 theelepel nootmuskaat.
Voorbereiding
Met de genoemde specerijen wordt uitgegaan van poedervorm, dus gemalen
Kijk vooraf of al de specerijen in huis zijn, ook gezien de hoeveelheden die nodig zijn
zet een vijzel of kom klaar
Gebruik schoon en droog materiaal
Werkwijze
Meng de specerijen door elkaar en proef of de mix op smaak is.. Zoutig, pittig met de nootmuskaat als iets overheersende smaak. Maak het viervoudige voor een voorraadpotje. Doseer het beetje bij beetje wanneer je de gehakt bereidt, totdat het op smaak is.
Comentários