top of page

Casselerrib


Een heerlijk eenvoudig recept voor de lekkerste casselerrib.


Tijdens een korte vakantie bij m'n broer in het mooie Rheinfelden, had mijn lieve schoonzus het idee gevat tal van typisch Duitse gerechten te bereiden. Het was een vakantie vol met heerlijkheden waarvan het er aan denken de tanden al doen wateren.

Eén van de gerechten betrof dus de casselerrib, heerlijk mals en zo rijk van smaak...geweldig.....kon er geen genoeg van krijgen.

Op internet zijn er tal van verschillende recepten te vinden of beschrijvingen op de verpakking. Voor mij geldt echter dat de smaak en beleving die ik ervoer weer moet worden bereikt en heb haar dan ook gevraagd naar het recept....en telkens als het op tafel staat komt de gedachten weer terug aan de heerlijke korte vakantie aan het eind van het mooie zwarte woud.

Over de herkomst van de casselerrib is weinig tot niets te vinden, dan slechts dat kenners de naam in verband brengen met de Duitse stad Kassel. Dat het woord met een c wordt geschreven, komt waarschijnlijk doordat de ontlening verliep via de Franse vorm Cassel of misschien wel de oude Duitse schrijfwijze.


Veel meer is er niet over te vinden. Hoewel.... een vriendin, die het weten kan, attendeerde mij op het volgende:

In tegenstelling wat de naam doet vermoeden is kassler geen Hessische specialiteit, maar een uitvinding van de Berlijnse meesterslager Cassel omstreeks het einde van de 19e eeuw. Dit laatste lijkt mij het meest waarschijnlijke.
 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Duits

Categorie: Buitenlandse specialiteit

Bron: Marianne Remeijsen ( schwester leokooktgewoonIngrediënten

  • 1 ½ kilo casselerrib

  • aluminiumfolie

  • ovenschaal


Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 graden ( hetelucht 10% lager).

  • laat het vlees een ½ uur uitgepakt rusten op het aanrechtWerkwijze

Pak het stuk vlees geheel in met aluminumfolie, leg het in de ovenschaal en plaats de schaal in de oven.
Laat het geheel rustig garen voor ongeveer 1 ½ uur, wanneer de tijd verstreken is, maar het vlees nog niet kan op opgediend, de oven uitzetten en het vlees in de oven laten staan.Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten, ontdoe het vlees van de folie snijd er vervolgens mooie dikke plakken van. Opdienen met een heerlijke jus.


2.252 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bami

Hotdogs

Komentarze


bottom of page