Vlaflipbanaan/annanas


Annanas is een heel gezonde vrucht. Vers is geweldig, maar uit blik is bijna even zo goed, mits je het op sap neem....dus niet op siroop.

Annanas bevat weinig calorieen en geen vet. Wat het wel veel bevat is vitamine c en b...kalium en mangaan. Het werkt dus bloeddruk verlagend, goed voor je denkvermogen en een goede hulp bij het afvallen vanwege de goede vezels.. Maar bovenal is het een heerlijke vrucht die overal bij past. In toetjes, salades...cakes en gerechten. Op de site van leokooktgewoon kom je deze vrucht ook geregeld tegen in recepten...gewoon omdat het zo lekker is.


Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: toetje

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 liter vanillevla (v/d boer)

  • 1 liter Yoghurt (v/d boer)

  • 1 banaan

  • blik ananas op sap

  • honing

  • eventueel wat blaadjes munt

Voorbereiding

  • Blik annanas kan gerust

  • en anders: ontdoe de annanas van haar schil en kern


Werkwijze


Kies een mooi glas waarin je het toetje wilt serveren, schep met een lepel wat van het annanassap in het glas.

Snijd de vrucht in stukjes en verdeel ze over de zes glazen. Doe dit ook met de banaan maar hou zes schijfjes banaan apart voor decoratie.

Overgiet de vruchten aan 1 kant met yoghurt en de andere zijde van het glas met de vla.

Neem een theelopel honing en laat deze nochelant leeglopen op de yoghurt. Leg er tot slot nog een schijfje banaan op en evntueel een blad munt. . Simpel, gezonde en erg lekker.



0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven