top of page

Verse Spinaziesalade


Een heerlijke gezonde variant op de vele mogelijkheden van salades. Door net even wat ander ingrediënten te gebruiken krijg je weer een heel andere smaakcombinatie.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 zak verse spinazie

  • 1 rode ui

  • 3 tomaten

  • 50 gram Schwarzwalderschinken

  • geschaafde oude kaas

  • 1 komkommer

  • 1 appel bv Jona

Voor de dressing

  • olijfolie

  • citroensap

  • peper

  • zout

  • oregano gedroogde

  • basilicum gedroogde


Voorbereiding

  • was de verse spinazie

  • laat heel goed uitlekken


Werkwijze


Doe de spinazie in een saladeschaal, spreid het goed uit.

Schil de appel en ontdoe ze van het klokhuis, maak er blokjes van en strooi ze over de spinazie. Was de komkommer, snij de beide uiteinden af en snijd ook deze in blokjes om ze vervolgens over de spinazie uit te strooien.

Snij de ham in stukken en laat als een zakdoekje op de salade vallen.

schaaf de kaas, of snij plakken in kleine plakjes en gooi over de salade.

Snijd de tomaten in parten en leg het mooi in de rondte op de salade.

Pel de ui, halveer haar en snijd het in halve ringen. Drapeer de ui als laatste over de salade.


Dressing

Doe olijfolie in een kom en giet daar citroensap bij. Klopt het met een garde tot het opschuimt en iets verdikt. Voeg er wat basilicum en oregano toe, alsook wat zout over en peper naar smaak. Proef even of de verhouding in smaak je aanstaat, voeg eventueel meer olie of citroensap toe. Giet het vervolgens over de salade, vlak voor het opdienen. Hutsel het wanneer er van gegeten gaat worden.





14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page