Het geeft net dat speciale tintje aan de maaltijd, verse krielen. En dan doel ik niet op die voorgekookte nep dingen uit de winkel, die worden uit aardappelen geboord. Nee de echte kriel, geschrabd of in schil. Even voorkoken, )zonder zout uiteraard, aardappel in schil neemt geen zout op) en dan bakken. Vers is toch het lekkerst en zo goed te combineren.
Recept
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten
Temperatuur: 100 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: aardappelgerecht
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
1 kilo krieltjes
boter om in te bakken
Voorbereiding
was de verse kriel grondig
kook ze 10 tot 15 minuten zonder zout in ruime pan met water tot ze net niet gaar zijn.
giet de krielen af en laat ze afkoelen.
Werkwijze
Halveer de krielen nadat ze afgekoeld zijn.
Verhit boter ( croma of roomboter) in een braad- of koekenpan.
Bak de krielen aan alle kanten bruin.
Schep ze uit de pan en strooi er rijkelijk zout over en peper naar smaak.
Comments