Een salade kun je elke dag als bijgerecht serveren, altijd lekker en gezond.
Er zijn zoveel mogelijkheden en variaties te bedenken, alleen al met wat er van gisteren over is maak je iets heerlijks, wat de volgende dag weer op brood gedaan kan voor school of werk.
Recept
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: geen
Temperatuur: 00 ℃
Keuken: Europees
Categorie: Salade
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
85 gram veldsla
1 appel
cherry tomaatjes
halve komkommer
rode ui
voor de dressing
mayonaise
peper
zout
dragon gedroogd
Voorbereiding
Was de veldsla en laat goed uitlekken.
Werkwijze
Doe de veldsla in een slaschaal.
Schil en snijd de appel in blokjes, doe ze in de slaschaal.
Was de komkommer en snij hem in de lengte door, doe dat met beide helften nog een keer. Snijd ze nu in plakjes zodat je kwart plakjes krijgt, ze kunnen ook bij de sla.
Snijd de tomaatjes door de helft ( eerst wassen) en doe ze ook bij de sla. Tot slot de ui halveren...in plakjes snijden en dan los op de sla gooien.
Dressing maken:
verdun de mayo met wat water, even met een vork opkloppen totdat water is opgenomen. De mayo moet wat vloeibaarder worden. Doe er peper en zout bij en een theelepel dragon. Goed door roeren met de vork en dan over de sla gieten.
Comments