top of page

Veldsla salade met dragonsaus

Bijgewerkt op: 16 nov. 2018


Een salade kun je elke dag als bijgerecht serveren, altijd lekker en gezond.

Er zijn zoveel mogelijkheden en variaties te bedenken, alleen al met wat er van gisteren over is maak je iets heerlijks, wat de volgende dag weer op brood gedaan kan voor school of werk.


 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: geen

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Europees

Categorie: Salade

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 85 gram veldsla

  • 1 appel

  • cherry tomaatjes

  • halve komkommer

  • rode ui

  • voor de dressing

  • mayonaise

  • peper

  • zout

  • dragon gedroogd





Voorbereiding

  • Was de veldsla en laat goed uitlekken.


Werkwijze


Doe de veldsla in een slaschaal.

Schil en snijd de appel in blokjes, doe ze in de slaschaal.

Was de komkommer en snij hem in de lengte door, doe dat met beide helften nog een keer. Snijd ze nu in plakjes zodat je kwart plakjes krijgt, ze kunnen ook bij de sla.

Snijd de tomaatjes door de helft ( eerst wassen) en doe ze ook bij de sla. Tot slot de ui halveren...in plakjes snijden en dan los op de sla gooien.


Dressing maken:

verdun de mayo met wat water, even met een vork opkloppen totdat water is opgenomen. De mayo moet wat vloeibaarder worden. Doe er peper en zout bij en een theelepel dragon. Goed door roeren met de vork en dan over de sla gieten.




39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page