top of page

Spaghetti ham/kaas

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021


Een zalige parodie op de bekende macaroni met ham en kaas. Heerlijk met een verse salade erbij.



 

Recept

Aantal: 1 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Italiaans

Categorie: Pasta

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 500 gram Spaghetti

  • 50 gram Schwarzwälderschinken

  • 5 gram boter

  • 100 gram plakjes achterham

  • 1 Lente of bosui

  • 1 teen knoflook

  • 500 ml slagroom 35%

  • 100 gram oude of belegen kaas, geraspt

  • Verse peterselie

Voorbereiding

  • Rol de achterham op als een pannenkoek en snij de ham in dunne reepjes.

  • Snijd de Schwarzwälder in kleine stukjes

  • Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot.

  • Pers de knoflook.

  • snij de sjalot in kleine stukjes.

  • Schaaf de kaas en hak de peterselie helemaal fijn.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Leg de stukjes schwarzwälder op een stukje bakpapier.

  • Als de oven is voorverwarmd op 180 graden, zet je de ham in de oven voor de duur van ongeveer 15 minuten.

  • Voor het lekkerste resultaat voor dit recept voor macaroni met ham en kaas, moet je er echt voor zorgen dat de ham lekker knapperig wordt in de oven. Controleer of de ham in de oven lekker knapperig is, haal het er uit en zet even opzij.

Werkwijze


De spaghetti en de saus met de ham en kaas heeft ongeveer een gelijke bereidingstijd. Zet daarom een pan water op het vuur voor het koken van de spaghetti . Als het water kookt, doe je de bouillontablet in het water, dan de spaghetti erbij. Kook de spaghetti 'al dente'.


Gelijktijdig verwarm je boter in de een braadpan. Als de boter is gesmolten en niet meer schuimt, doe je eerst de ham in de pan. Bak de ham 2 minuten en doe daarna de sjalot en de knoflook bij de ham in de pan. Na wederom 2 minuten doe je dan ook de room in de pan.

Als de room heet is, voeg je tot slot ook de kaas toe. Kook even door zodat de kaas oplost in de room. Voeg er tot slot peper en zout naar smaak toe.

Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat de kaas en de ham gelijkmatig worden verdeeld.

Giet de spaghetti af en doe deze bij de saus in de pan en roer het geheel goed door om te voorkomen dat de spaghetti gaat plakken. Voeg ook de peterselie toe en roer deze eveneens door de saus.


Serveer de spaghetti met ham en kaas in diepen borden. Strooi de stukjes knapperige ham over de macaroni en garneer tot slot met nog een klein beetje verse peterselie.

2.002 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page