Sneeuwkoeken met walnoten en witte chocolade.



Een eenvoudig koekjesdeeg vermengt met walnoten en witte chocolade kan leiden tot iets heerlijks. Een klein experiment met een groots resultaat.



Recept

Aantal: 24 stuks

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Koekjes/Kerst

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 175 gram bloem

  • 175 gram suiker

  • 175 gram gesmolten roomboter

  • 1 ei

  • 200 gram witte chocolade

  • 75 gram walnoten

  • 11 gram bakpoeder

  • snuf zout



Voorbereiding

  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes

  • kraak de walnoten en hak ze klein

  • smelt de roomboter in een steelpannetje en laat ze afkoelen


Werkwijze


Meng met een mixer de suiker, zout en het ei. Voeg al roerend de wat afgekoelde vloeibare boter toe. Wanneer dit zich goed heeft vermengd de meel met bakpoeder, lepel voor lepel aan het botermengsel toevoegen. Draai rustig door tot een homogeen beslag. Voeg ten slotte de stukjes witte chocolade met de stukjes walnoot toe aan het beslag, roer het kort door.

Verpak het deeg als een worst in plasticfolie en laat dit een uurtje of wat opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C, vet een muffin-vorm voor kleine muffins in met gesmolten boter. Neem de deeg-worst uit de koeler en snijdt het deeg in 24 gelijken plakken. Leg de deeg-plakken in de vormgaten en plaats vorm in de oven.

Bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Haal de muffin-vorm uit de oven en laat de koeken afkoelen alvorens ze uit de vorm te lichten. Om ze eruit te halen...draai de koek een klein beetje heen en weer...eigenlijk een beetje wrikken...wip ze vervolgens met een smeermes of iets dergelijks zachtjes uit de vorm. Bestrooi de koeken ten slotte met wat poedersuiker



0 keer bekeken
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....