top of page

Simpel gemberkoekje


Een heerlijk en eenvoudig Kerstkoekje wat je ook nog leuk versieren kunt.



 

Recept

Aantal: 50 stuks ongeveer

Bereidingstijd: 90 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: koekjes/kerst

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 theelepel geraspte gember

  • 2 eieren

  • 150 gram roomboter

  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker

Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 170 °C.

  • Rasp de gember en meng samen met de boter, suiker, eieren en meel in een kom.

  • Kneed het mengsel tot soepel deeg


Werkwijze


Verwarm de oven op 170 . Bekleed de aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit met een deegroller. Steek met verschillende Kerst-vormpjes de figuren uit het deeg, leg de koekjes op de bakplaat en bak in 15 minuten bruin.


Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen. Ze koekjes kunnen eventueel nog versierd, maar hoeft niet als je allerlei leuke kerst figuurtjes gebruikt.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page