top of page

Schwarzwalder IJscoupe


Een IJscoup of sorbet staat garant voor een feestelijk dessert. Volgers van leokooktgewoon weten dat er al meerder varianten op de site te vinden zijn. Leo is zelf nogal een groot fan van een mooie smaakvolle IJscoupe en maak deze dan ook geregeld. Altijd weer anders... en soms zo anders en lekker dat die dan weer als nieuwe variant op de site verschijnt.Zo ook deze...gemaakt met wat zoal in huis was. Qua smaak en uiterlijk heeft het wat weg van de schwarzwalder kirschtorte...vandaar ook de naam schwarzwalder IJscoupe...geniet ervan.


 

Recept

Aantal: 3 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: toetjes

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • ½ liter echt slagroomijs

  • 50 gram melkchocolade

  • zure kersen

  • 3 eetlepels Kirschwasser

Voorbereiding

  • Smelt de chocolade in een hittebestendig schaaltje voor 30 seconden in de magnetron. Haal het eruit en blijf roeren tot het geheel gesmolten is. wanneer dit niet lukt even iets langer smelten, elk apparaat is namleijk anders.

  • Giet wat kersensap in een schaaltje en vermeng dat met wat eetlepels kirschwasser. Je kan dit ook weglaten maar juist de combinatie van zure kersen en kirschwasser...fabelhaft.

Werkwijze


Neem mooie coupes waarin je het ijs wilt serveren. Schep een hoeveelheid, naar wens, kersen in de coupes. Giet er de met kirschwasser aangemaakte sap bij, zoveel dat de kersen net niet onder staan.

Maak bolletjes van het roomijs en leg deze op de kersen. Giet er vervolgens de melkchocolade over. Doe die met een lepel op een wat nochalante manier...krijg je een beetje het zwartewoud effect.

560 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

2 Comments


Heb je gemist Leo, of ligt dat mijn computer? Lekker dit!!!

Like
leokooktgewoon
leokooktgewoon
Aug 24, 2022
Replying to

Hallo Henk, dank voor je reactie.

Nee ligt niet aan jouw computer, een tijdje is er niets gepost. Al lijkt het niet zo, zijn er altijd wel mee bezig hoor. De site bewerken, updates of nieuwe snufjes toevoegen etc. Recepten herinneren/bedenken.. bereiden, uitwerken en mijn partner maakt er dan fotos van....moeten dan ook weer toegevoegd. Soms ineens een paar achter elkaar en soms even een tijdje niets. Heb er al wel aardig wat in concept, zodra ze volledig zijn kunnen ze online. Maar Henk...het gebeurt met liefde en passie...volgers zoals jij maken het dubbel en dwars waard.

Like
bottom of page