Ravioli Harten in roomsaus


Een ravioli in hartvorm voor Valentijn


Wat is er nou verleidelijker dan een bord dampende ravioli...uit liefde gemaakt, onweerstaanbaar lekker!!!

 

Recept

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 60 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Italiaans

Categorie: pasta/Valentijn

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • 1 bouillontablet

  • 300 gram bloem

  • 3 eieren

  • 30 ml olijfolie

  • snuf zout


voor de saus

  • 500 ml slagroom

  • klontje boter

  • bosui

  • 50 gram achterham

  • 1 teen knoflook

  • 125 gram champignons

  • allesbinder

  • zwarte peper

  • zout

  • peterselie

Voor de vulling

  • 50 gram schwarzwalder schinken

  • 125 gram champignons

  • 1 teen knoflook

  • 35 gram oude kaas

  • 1 kleine rode ui

  • oregano naar smaak

  • basilicum naar smaak

  • zwarte peper

  • zout





Voorbereiding


  • Doe de bloem in de mengkom er maak er een kuiltje in

  • breek de eieren in een beker en giet ze uit in het kuiltje meel

  • giet er de olie bij

  • en dan het zout

  • kneed het deeg met behulp van de deeghaak rustig tot een mooi soepel deeg

  • Doe het deeg in een plastic zak en laat het een half uur rusten




Werkwijze


Snijd ui in snippers. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in stukken ( et op, gebruik niet alle champignons.... de helft van deze heb je nodig voor de saus...zet dat gesneden even opzij). Rol de ham in de breedte op en snijd deze in ringen, haal ze op het bord iets uit elkaar.





Verhit een braadpan met scheutje olie of klontje boter, doe er de ui, en de champignons bij. Roer even goed tijdens het aanbakken, kruid het met de peper en zout naar smaak. en schep het goedje dan in een hoge kom of blender.

Doe er de schwarzwalderschinken, knoflook en oude kaas bij, alsook de basilicum en de oregano. Maal het vervolgens met de blender of staafmixer fijn. Zet het opzij.


Ravioli Harten maken


Verdeel het deeg in 4 stukken, bestuif het aanrecht met meel. Rol een portie deeg uit met een grote met meel bestoven deegroller van binnen naar buiten tot een vierkant.

Rol het deeg uit en rol van je af, draai het deeg telkens een kwartslag.

Vouw het deeg op door het linker deel op het midden te leggen en het rechter deel daar weer overheen. Doe dit vervolgens ook met de andere porties deeg.

Plaats de pasta machine en zet de wals op de breedste stand en haal elke plak deeg 3 tot 4 keer door de wals. Vouw het deeg weer in drieën, draai het een kwartslag en haal het opnieuw door de machine doe dit 8 tot 10 keer, tot het deeg soepel en elastisch is en zacht aanvoelt. Doe dit vervolgens met elk stuk deeg.

Als het deeg te plakkerig is dan telkens de wals bestuiven met wat meel. Vouw hierna het deeg niet meer.





Zet de roller 2 tandjes lager en haal het deeg erdoor. Stop op de gewenste dikte, haal het deeg nog een keer door de wals op die ingestelde dikte. Leg de vellen die klaar zijn op een theedoek, dek ze af.


Leg een vel pasta op het aanrecht, druk lichtjes de hartvorm in de pasta...om en om zodat je zoveel mogelijk harten uit een vel kunt halen.