top of page

Quiche

Bijgewerkt op: 8 sep. 2019


Een heerlijke hartige taart die qua variatie oneindig lijkt door de samenstelling van de ingrediënten aan te passen. Het kan met kip, vis, spinazie en soorten kaas. Dit recept is slechts een kleine handleiding, laat je fantasie de vrije loop.




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 250 gram mager spek

  • kipfiletje

  • rode paprika

  • gele paprika

  • 6 eieren

  • 100 gram geraspte oude kaas

  • scheut melk

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 10 vellen bladerdeeg

  • prei

  • peper

  • zout

  • kerriepoeder

  • oregano

  • basilicum

  • 250 gram champignons


Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 graden ( hetelucht 10% lager).

  • Neem een quiche-vorm of springvorm van ca 24/26 cm en leg er een vel bakpapier in (het bedekt de bodem en zijkant).

  • Laat de bladerdeeg vellen ontdooien. Snipper de ui en pers de knoflook, snijd champignons, paprika en prei in kleine stukjes.


Werkwijze

Verhit boter in een koekenpan en bak de spekjes uit. Neem de uitgebakken spekjes uit de pan en schep het in een schaal. Bak het kipfiletje even aan. Fruit de ui en de knoflook, voeg er de paprika toe. Bak vervolgens kort de prei en champignons mee.

Klop in een kom het ei en scheut melk met een garde los. Breng op smaak met peper, zout, oregano en basilicum en wat kerriepoeder. Meng er 50 gram geraspte kaas doorheen.


Vet een quichevrom in met boter ( ik gebruik een springvorm met ingelegd bakpapier) en bekleed deze met het bladerdeeg, zo dat je een opstaande rand krijgt.

Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem. Vul de vorm met het groente mengsel en giet daarover het eierbeslag. Bestrooi tot slot met geraspte kaas.

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten.

controleer of het ei gestold is en laat hem dan iets afkoelen alvorens je het kan snijden.




86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page