top of page

Pecanbroodjes

Bijgewerkt op: 17 dec. 2023


Het pecanbroodje, tegenwoordig overal te verkrijgen, is een heerlijk broodje met een ontzettend lekker vulling. De oorsprong heb ik tot nu toe niet kunnen achterhalen, wel lijkt het of het een Deens of Zweeds en heet het iets van Wenerbroodje. De vulling was een kwestie van uitproberen. Bij toeval kwam ik op de goede weg omdat er nog een pakje Duitse marsepein lag te wachten en ik deze op wilde maken. Deze marsepein is fijner en zachter van structuur dan de Hollandse...het ligt eigenlijk meer tussen ons amandelspijs en marsepein in. Ahorn siroop is er gebruikt, maar bij een later baksel ben ik gegaan voor Agave siroop. Waarom? Scheelde 4 euro op een flesje. Agave siroop is wat zoeter dus er zal iets minder van gebruik worden.



 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 190 ℃

Keuken: Deens

Categorie: Bladerdeeg gebak

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • pak bladerdeeg

  • 100 gram duitsemarsepein

  • citroenrasp ( klein beetje)

  • 50 gram ahornsiroop

  • klein beetje gesmolte roomboter om te smeren

  • abrikozejam


Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden

  • Rooster de noten door ze 15 minuten op een bakplaat in de oven te zetten.

  • Laat de peacannoten afkoelen.

  • hak de noten grof, of zeker niet te fijn

  • rasp een halve citroen

  • meng de marsepein, citroenrasp met en 2/3 van de noten door de siroop




Werkwijze



Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht. Bladerdeeg moet ontdooid zijn, anders breekt het wanneer je het vouwt. Wel is aan te bevelen het deeg zo koud mogelijk te verwerken, dus niet uren op het aanrecht laten liggen. Wanneer bladerdeeg niet koud meer is vervormt het snel en krijg je blazen tijdens het bakken.





Smeer over elk plakje bladerdeeg een reep marsepeinmengsel, ( houd de randen vrij ).

Snijd aan linker- en rechterzijde het deeg in, met een afstand van 1,5 cm en ongeveer 3 cm diepte naar het hart toe.




Vouw dan de strookjes om en om over elkaar zodat je een gevlochten broodje krijgt.

Doe dit met alle broodjes.



Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze vervolgens af met de gesmolte roomboter.


Plaats de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin in 25 minuten.

Na het bakken de broodjes bestrijken met de abrikozenjam. En tenslotte garneren met de grof gehakte pecannoten.

Laat de pecanbroodjes verder afkoelen op een rooster.







63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page