top of page

Pasta pikant

Bijgewerkt op: 13 jan. 2020


Een heerlijke pasta met een pikant karakter.

Dit gerecht is jaren geleden uit nood ontstaan. Op de camping kregen wij onverwachts gasten te eten en er was niet genoeg kipfilet en aardappelen voor de hele bups. Destijds waren de winkel na zessen én op de zondagen gesloten, dus ik moest het doen met de ingrediënten die aanwezig waren. Deze pasta kwam eruit en ik maak het nog altijd zo.

 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Italiaans

Categorie: pasta

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

voor de saus

  • 100 gram boter

  • 100 gram bloem

  • 1 liter bouillon

  • Scheutje melk of room

Voor de vulling

  • 350 gram kipfilet

  • 250 gram champignons

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 2 theelepels sambal

  • peper

  • zout


Voorbereiding

  • Kook water en maak met bijvoorbeeld 2 bouillontabletten ( maggi of honig) een liter bouillon. Laat het afkoelen.

  • Smelt 100 gram boter in een pan met dikke bodem.

  • Doe de meel er in één keer bij en roer het goed door met een garde tot het sist in de pan. De meel moet namelijk even goed garen.

  • Giet er telkens een scheut van de bouillon bij tot het zich goed vermengt, herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en een mooie roux vormt.

  • Doe er verse gemalen zwarte peper bij, naar smaak.



Werkwijze


Snijd ui in snippers, pers de knoflook en roer dat met de sambal in een schaaltje door elkaar.

Snijd de kipfilet in stukjes, strooi er wat zout over en bak het bruin in een braadpan, niet te lang want de kip moet niet te droog worden, haal ze daarna weer uit de pan.

Borstel of veeg intussen de champignons schoon. Halveer ze en snijd ze in plakjes.

Bak de champignons na de kip even aan, haal deze ook weer uit de pan.


Smelt weer wat boter in de pan en bak hierin het ui/knoflook/sambal mengsel. Giet de roux erbij en voeg het vlees en de champignons toe. Breng eventueel nog iets op smaak met wat peper en zout. Breng het op kleur met een beetje room of melk. Laat het een minuut of vijf zachtjes sudderen.

Meng er tot slot de gekookte pasta naar keuze door.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lasagne

bottom of page