top of page

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel...op z'n Hollands.


De echte Hollandse pannenkoek, niet uit een pak maar gewoon uit het handje. Geen e-nummers of toevoegingen waar je geen weet van hebt.


Of je nu de pannenkoeken met appel, kaneel en vanillesuiker maakt, of juist liever voor de spekpannenkoeken gaat, de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Bak de pannenkoeken in roomboter...dan heb je echt de smaak van vroeger.


Dat de eerste pannenkoek altijd mislukt is een fabel....de pan dient gewoon goed op temperatuur te zijn alvorens je gaat bakken, flink heet dus...geniet ervan!!!



 

Recept

Aantal: ongeveer 12 tot 15 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Hollandse specialiteit

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 400 gram bloem

  • 3 eieren

  • 800 ml melk

  • snuf zout

  • appel

  • snuf kaneel

  • rozijnen

  • 8 gram vanillesuiker





slechts een paar ingrediënten nodig


Voorbereiding

  • zorg dat melk niet al te koud is.

  • zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn

  • wel de krenten/rozijnen 5 minuten in warm water, droog ze goed met een schone theedoek


Werkwijze

Doe de bloem met het zout in een mengkom. Giet 2 dl melk erbij en mix het met de mixer of garde tot een klont-vrij beslag (is dan nog vrij dik).

Doe er de eieren bij en blijf kloppen. Giet vervolgens, terwijl je blijft kloppen, de resterende melk er rustig bij. Blijf nog even met de mixer aan de gang tot het een mooi glad beslag is. Laat het dan een minuut of 5 rusten.


Rasp intussen de appel en voeg dat samen met de rozijnen in een schaal. Meng hier de kaneel en vanillesuiker door, roer het vervolgens door het beslag.


Zet de koekenpan op het vuur en laat het goed heet worden. Doe er vervolgens een klont (room) boter in en laat het smelten.

Verdeel de boter over de bodem. Neem met een soeplepel een schep beslag en giet het in de pan, niet te veel...pannenkoeken mogen niet te dik worden....draai pan rond tot de gehele bodem bedekt is met het beslag.


Wanneer de koek aan de bovenkant droog is draai je de pannenkoek met een spatel om, even laten bakken en de pannenkoek is gaar. Doe dit totdat al het beslag opgebruikt is.


Tip: Houd wel de temperatuur in de gaten, de pan kan te heet worden waardoor de pannenkoeken donkerder van kleur zullen zijn, er even bijblijven dus!




4.568 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....

LKG%20logo_edited_edited.jpg

Met trots vermeldt leoKooktGewoon dat al het beeldmateriaal zelfgemaakte gerechten betreft, vereeuwigd door 

Phonetografie

bottom of page