top of page

Paccheri Pikante


Een heerlijke pasta met een pikant karakter.

Onlangs in een winkel in Duitsland werd ik weer blij verrast met een verscheidenheid aan pasta soorten, waar het oog viel op de Paccheri. Een pasta in de vorm van een grote buis, afkomstig uit Campania. Ze zijn over het algemeen glad, maar er is ook een geribbelde versie, paccheri millerghe. De naam komt van Napolitaanse paccharia, naar verluid omdat het een slurpend geluid geeft wanneer je het eet. Grote pasta figuren vragen om een rijke smaakvolle saus. Onderstaand het recept van leokooktgewoon.....eenvoudig maar o zo smakelijk.

 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Italiaans

Categorie: pasta

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


voor de saus

  • 100 gram boter

  • 100 gram bloem

  • 1 liter bouillon

  • Scheutje melk of room

Voor de vulling

  • 350 gram kipfilet

  • 100 gram achterham

  • 250 gram champignons

  • 2 tenen knoflook

  • 2 kleine uien

  • 2 theelepels sambal

  • peper

  • zout

  • loof van bosui


Voor de rest


  • 500 gram paccheri

  • gekruide zongedroogde tomaten in olie

  • melange rode biet ( sla-melange)



Voorbereiding



  • Kook water en maak met bijvoorbeeld 2 bouillontabletten ( maggi of honig) een liter bouillon. Laat het afkoelen.

  • Smelt 100 gram boter in een pan met dikke bodem.

  • Doe de meel er in één keer bij en roer het goed door met een garde tot het sist in de pan. De meel moet namelijk even goed garen.

  • Giet er telkens een scheut van de bouillon bij tot het zich goed vermengt, herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en een mooie roux vormt.

  • Doe er verse gemalen zwarte peper en de peterselie bij, naar smaak.

  • zet een ruime pan met water op voor de pasta.




Werkwijze


Snijd ui in snippers, pers de knoflook en roer dat met de sambal in een schaaltje door elkaar. Borstel of veeg intussen de champignons schoon. Halveer ze en snijd ze in plakjes. Snijd het loof van de bosui in grove stukjes. Rol de ham in de breedte op en snijd deze in ringen, haal ze op het bord iets uit elkaar.

Snijd de kipfilet in stukjes, strooi er wat zout over en bak het bruin in een braadpan, niet te lang want de kip moet niet te droog worden, voeg dan de champignons toe en bak ze kort mee. Doe vervolgens de bosui en de ham bij de kip/champignons en bak het even snel mee. Haal alles daarna uit de pan en schep het voor even op een bord.



Zodra het water voor de pasta kookt, voeg er dan een bouillontablet aan toe. Leg de pasta in de kokende bouillon, leg deksel er schuim op. Als het weer kookt timer zetten op 11 minuten.


Smelt weer wat boter in de pan en bak hierin het ui/knoflook/sambal mengsel. Giet de roux erbij en voeg het vlees/champignons mengsel toe. Breng eventueel nog iets op smaak met wat peper en zout. Breng het op kleur met een beetje room of melk. Laat het een minuut of vijf zachtjes sudderen.




Giet intussen de pasta af en meng het door de saus. Leg op bord een handje met rode bieten sla-melange met enkel wat kleiner gesneden stukken gedroogde tomaatjes. De combinatie is goddelijk....je waant je voor even weer in het mooie zonnige Italië.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bami

Hotdogs

bottom of page