Mediterrane gekruide aardappeltjes




U kent dat wel....aardappeltjes mediterrane gekruid, geserveerd in restaurants of misschien weleens gekocht in een winkel. Met dit recept leert u direct hoe de aardappeltjes zo te kruiden....op je eigen manier...met verse toevoegingen. Om het even welke aardappel of hoe gesneden...het smaakt allemaal. De foto toont hoe het droog begint te bakken tot een heerlijk krokant aardappelgerecht.



Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Mediterrane

Categorie: aardappelgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 5 middelgrote aardappelen

  • 3 tl paprikapoeder

  • zout

  • peper

  • 6 eetlepels olie

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl sambal

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd in dobbelsteentjes en kook ze na ze te hebben afgespoeld, ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen.

  • Snipper de rode uien, snijd de paprika in stukjes, snijd de lente-ui in ringen, en snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.

  • Verwarm de oven voor op 240 graden (hete lucht).

Werkwijze


Meng in een ruime kom 5 eetlepels olie, ½ tl sambal, 3 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en wat zout en pers de knoflook. Roer er vervolgens de aardappelblokjes door.


Neem nu een platte koekenpan en bak in 1 el olie de aardappels in 10 a 15 minuten. Het is de bedoeling dat ze rustig droog gebakken worden.


De aardappeltjes passen zowat bij elk gerecht.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....