Marsepein met de rode ruby chocolade....een weelderige combinatie.
Recept
Aantal: 400 gram
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 0 uur
Temperatuur: 000 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: chcolade
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
200 gram poedersuiker
200 gram fijngemalen amandelen (amandelmeel/amandelpoeder)
1 ei-wit
snufje zout
1 theelepel vanille-extract of rum
200 gram chocolade puur
Werkwijze
Meng alles goed met de keukenmachine door elkaar tot een stevige bal, ik gebruik hier de K-arm voor.
Zet de marsepein minimaal een nacht in folie koel weg om te rijpen.
Voor gebruik een half uur op kamertemperatuur laten komen, Gebruik poedersuiker om de marsepein uit te rollen, maar gebruik weinig.
Vul een pan voor een deel met water en zet deze op een zacht vuurtje. Wanneer het water net niet kookt, vul je een schaal met ¾ van de chocolade en deze plaats je bovenop de pan met water. Zorg ervoor dat de schaal groot genoeg is om in de pan te blijven hangen. Verder is het ook belangrijk dat de schaal niet in het kokende water ligt. De chocolade moet smelten doordat de hete dampen van het water de schaal verwarmen. Terwijl de chocolade smelt, roer je goed door de schaal totdat de chocolade een gladde massa is. Wanneer chocolade gesmolten is...de kom van de warmtebron en terug koelen met de rest van de chocolade, dat heet temperen. Na stolling wordt de chocolade weer knapperig en glimt mooi.
Maak van de marsepein rollen en snijd ze tot gelijke stukken zodat je staafjes krijgt. Doop beiden uiteinde in de Ruby chocolade en leg op bakpapier te drogen.
Comentários