top of page

Marsepein staafjes Met Ruby Chocolade

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021



Marsepein met de rode ruby chocolade....een weelderige combinatie.

 

Recept

Aantal: 400 gram

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 0 uur

Temperatuur: 000 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chcolade

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

  • 200 gram poedersuiker

  • 200 gram fijngemalen amandelen (amandelmeel/amandelpoeder)

  • 1 ei-wit

  • snufje zout

  • 1 theelepel vanille-extract of rum

  • 200 gram chocolade puur


Werkwijze


Meng alles goed met de keukenmachine door elkaar tot een stevige bal, ik gebruik hier de K-arm voor.

Zet de marsepein minimaal een nacht in folie koel weg om te rijpen.


Voor gebruik een half uur op kamertemperatuur laten komen, Gebruik poedersuiker om de marsepein uit te rollen, maar gebruik weinig.


Vul een pan voor een deel met water en zet deze op een zacht vuurtje. Wanneer het water net niet kookt, vul je een schaal met ¾ van de chocolade en deze plaats je bovenop de pan met water. Zorg ervoor dat de schaal groot genoeg is om in de pan te blijven hangen. Verder is het ook belangrijk dat de schaal niet in het kokende water ligt. De chocolade moet smelten doordat de hete dampen van het water de schaal verwarmen. Terwijl de chocolade smelt, roer je goed door de schaal totdat de chocolade een gladde massa is. Wanneer chocolade gesmolten is...de kom van de warmtebron en terug koelen met de rest van de chocolade, dat heet temperen. Na stolling wordt de chocolade weer knapperig en glimt mooi.



Maak van de marsepein rollen en snijd ze tot gelijke stukken zodat je staafjes krijgt. Doop beiden uiteinde in de Ruby chocolade en leg op bakpapier te drogen.



25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page