top of page

Marsepein

Bijgewerkt op: 6 dec. 2019




Marsepein komt oorspronkelijk uit Venetië. Marci panis, brood van Sint Marc, de heilige van de stad, werd vervaardigd uit de in het zuiden van Europa overvloedig aanwezige amandelen en rietsuiker uit Perzië. Het latijnse marci panis veranderde in het Italiaanse marzapane en via het Franse massepain is het als marsepein in Nederland geraakt, althans dat is één van de verhalen.


Onderstaand de manier waarop leo zijn marsepein bereidt, absoluut niet moeilijk maar wel smaakvol. Marsepein is prima te gebruiken voor taarten, decoraties en voor het maken van bv bonbons

 

Recept

Aantal: 400 gram

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 0 uur

Temperatuur: 000 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Toevoegingen voor recepten

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

  • 200 gram poedersuiker

  • 200 gram fijngemalen amandelen (amandelmeel/amandelpoeder)

  • 1 ei-wit

  • snufje zout

  • 1 theelepel vanille-extract of rum


Werkwijze


Meng alles goed met de keukenmachine door elkaar tot een stevige smeuïge bal, ik gebruik hier de keukenmachine met K-arm voor. De marsepein zal als het goed gegaan is nogal vettig aanvoelen, dat komt omdat door de wrijving de notenolie vrijkomt. Door het laten rusten van de marsepein kan de olie er goed intrekken wat de smaak uiteindelijk ten goede komt.

Wikkel het in folie en zet de marsepein dus minimaal een nacht in folie koel weg om te rijpen....




Voor gebruik een half uur op kamertemperatuur laten komen, Gebruik poedersuiker om de marsepein uit te rollen, maar gebruik weinig.



58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page