top of page

Makreel op de barbecue


Makreel is een uitstekende vissoort om op de barbecue te bereiden. Foto toont de verpakte vis!


Een Barbecue feestje is niet alleen worst of speklap. Er zijn zoveel variaties te bedenken om in de zomer zowat dagelijks te genieten van het kokkerrellen op de bbq. De visliefhebber zal het zeker waarderen als er ook vis op het menu staat. Makreel bv is een heel lekkere vis en uitstekend op de bbq te bereiden, gerookte makreel in deze. Onderstaand een eenvoudig en lekker recept die je zeker en vast een moet proberen.




 

Recept

Aantal: 8 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Barbecue

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 2 gerookte makrelen

  • Zout

  • zwarte peper

  • 4 smaakvolle Tomaten

  • rode ui

  • 2 limoenen



Voorbereiding

  • Barbecue voorverwarmen tot zeker 170 graden ( als er geen meter opzit...lekker hete kolen).

  • Zorg voor goede vers gerookte makrelen, haal deze bij voorkeur bij uw visboer. Die in de supermarkt...ja...ik zou het niet gauw doen...zit al een tijdje in de verpakking...gewoon lekker vers halen...komt absoluut de smaak ten goede.

  • Goede makreel is van zich zelf vet, het zijn goede vetten en dus goed voor je gestel. Gebruik van boter en/of olie is dus echt niet nodig.


Werkwijze


Neem twee grote vellen aluminiumfolie, vouw ze dubbel. Gebruik wel een grootte zodat de vis er goed in verpakt kan worden.


Snijd de rode ui, de limoenen en tomaten in plakjes.


leg plakjes rode ui op de folie, en daarop de plakjes tomaten. Strooi er peper en zout over.

Leg er een vis op, en leg op de vis weer wat plakjes limoen.


Vouw de folie dicht zodat de vis goed is verpakt en er niets uit kan lekken


Plaats de vispakketten op de barbecue en sluit het deksel. Is er geen deksel aanwezig dan kan het iets langer duren. Gemiddeld is de vis met 15 tot 20 minuten gaar gestoomd.


Dien de vis op door de vis met folie en al op een schaal te leggen....let met eten op graat.


259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page