top of page

Kruidenboter

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Je eigen kruidenboter, gemaakt van echte roomboter en kruiden die je naar wens en smaak kunt aanpassen. Kruidenboter kun je ook gebruiken om gerechten te kruiden of bijvoorbeeld op vlees laten smelten. Maar het is bijzonder lekker op een stokbroodje bij soep.



 

Recept

Aantal: 12 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 0 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Frans

Categorie: bijgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 250 gram roomboter

  • zeezout korrels

  • zwarte peper

  • 3 tenen knoflook

  • oregano

  • basilicum

Voorbereiding

  • zorg dat roomboter op kamertemperatuur is

  • maak de kruidenboter minimaal enkele uren van tevoren.

Werkwijze


Doe de roomboter in een kom en pers er de tenen knoflook in uit. Voeg vers gemalen zwarte peper, hele zeezout korrels en bv oregano en basilicum.


Prak het door de boter heen totdat het helemaal vermengt is. Dek het af om het goed in te laten trekken. Doe het tenslotte in een mooie schaal of boetseer er een pilaar van en versier het met wat groen, laat het vervolgens iets uitharden in de koelkast. Voor gebruik uit de koelkast halen als het niet te hard mag zijn.





76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page