Je eigen kruidenboter, gemaakt van echte roomboter en kruiden die je naar wens en smaak kunt aanpassen. Kruidenboter kun je ook gebruiken om gerechten te kruiden of bijvoorbeeld op vlees laten smelten. Maar het is bijzonder lekker op een stokbroodje bij soep.
Recept
Aantal: 12 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 0 minuten
Temperatuur: 00 ℃
Keuken: Frans
Categorie: bijgerecht
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
250 gram roomboter
zeezout korrels
zwarte peper
3 tenen knoflook
oregano
basilicum
Voorbereiding
zorg dat roomboter op kamertemperatuur is
maak de kruidenboter minimaal enkele uren van tevoren.
Werkwijze
Doe de roomboter in een kom en pers er de tenen knoflook in uit. Voeg vers gemalen zwarte peper, hele zeezout korrels en bv oregano en basilicum.
Prak het door de boter heen totdat het helemaal vermengt is. Dek het af om het goed in te laten trekken. Doe het tenslotte in een mooie schaal of boetseer er een pilaar van en versier het met wat groen, laat het vervolgens iets uitharden in de koelkast. Voor gebruik uit de koelkast halen als het niet te hard mag zijn.
Comments