top of page

Citroenpartjes als ijsblokjes

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022


Weer zo een handige tip die ik graag met u deel.Citroen is wel de meeste gebruikte vrucht in keuken, gerechten, geuren huidverzorgingsproducten etc. Zowat alles kun je gebruiken van de vrucht. Citroen geeft niet alleen een frisse zomerse smaak aan een gerecht...de antioxidanten zorgen er vaak voor dat bepaalde soorten fruit en groenten niet verkleuren. Bovendien bevat citroen een flink portie vitamine c. Ook wordt het in vele drankjes geserveerd, als decoratie of als smaakmaker. en daar gaat het in dit recept om. Leokooktgewoon houdt erg van citroen in bv bitterlemon. Ijsklontjes niet...maar wil wel graag goed koud drinken. Dan is schijfjes citroen invriezen een hanige uitkomst. Wanneer er dus citroen overblijft,,,gaan ze als schij in de vriezer.


Leokooktgewoon heeft op de site al eens geschreven wat je met de sap kunt doen die je over hebt, wat er met de schil kan worden gedaan...en nu dus wat je met een hele citroen kunt aanvangen die je over hebt of dat je gewoon lekker citroen ijsblokken in je drankje wilt.


 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 0 uur

Temperatuur: 00

Keuken: Brits

Categorie: toevoeging/creme

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten


  • citroenen

  • diepvriesbak

Voorbereiding

  • Boen de citroen grondig schoon met koud water


Werkwijze


Snijd de vrucht door twee. Snij vervolgens de citroen helften in plakjes en gooi het kontje weg Doe vervolgens de schijven in een diepvriesbak en vries de citroenen in.

Nu heb je lekker ijsblokjes citroen in voorraad voor de hete zomerse dagen.
.201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page