top of page

Koffiebroodjes

Bijgewerkt op: 7 jun. 2019


Heerlijke Hollandse zoete koffiebroodjes


De geur die zich door het huis verspreid is ongekend. Zeker dat je iedereen blij maakt met dit lekkere broodje bij de koffie en ontbijt.




 

Recept

Aantal: 12 stuks

Bereidingstijd: 120 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Brood

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 pakje gedroogde gist

  • 180 gram lauwe melk

  • 500 gram bloem

  • 25 gram witte basterdsuiker

  • 1 ei

  • 100 gram zachte roomboter

  • 10 gram zout

  • Voor de Vulling

  • 75 gram Roomboter

  • 70 gram basterdsuiker

  • 2 theelepels kaneel

  • 75 gram krenten/rozijn

  • Voor de afwerking

  • Abrikozenjam

  • bus poedersuker

  • 1 citroen


Voorbereiding

  • Doe voor het deeg alle ingrediënten in een kom en kneed het kort door elkaar.

  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast, rol het dan uit tot een lap van 40 x 50 cm


Werkwijze

Bereid nu de vulling. Klop de boter, suiker en kaneel tot een licht en luchtig mengsel.


Verdeel de vulling over het deeg, maar houd 5 cm aan één van de langere randen vrij. Strooi de krenten en rozijnen gelijkmatig over de kaneelvulling. Bestrijk de rand zonder vulling middels een kwastje met water.


Rol het deeg op vanaf de lange rand met room en zorg dat de sluitnaad goed op elkaar plakt. Snijd de rol in schijven van 2 cm.

Leg de deegschijven op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat deze afgedekt met plastic vel op een warme plaats 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.


Bak na het rijzen de koffiebroodjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.


Verwarm ondertussen de abrikozenjam totdat deze dun en vloeibaar is geworden. Wanneer de jam bestaat uit veel stukjes fruit, kun je de jam fijner maker door deze te pureren met een staafmixer of door een zeef te wrijven.


Zodra de broodjes eruit komen ( niet vanzelf) bestrijken met de verwarmde abrikozenjam. Laat de broodjes afkoelen...blijf er nog even af.


Maak intussen een citroenfondant, strijk nadat de broodjes zijn afgekoeld met een mes of spatel het fondant robuust eroverheen


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page