Koken is verwennen van de gasten en in het bijzonder.... met smaken te kunnen verrassen.
Geregeld mag ik Indische gasten ontvangen maar durfde mij eigenlijk nooit te begeven op dit culinaire vlak. En dan doel ik niet op bami of sate, dat lukt leokooktgewoon wel...nee dieper de keuken in.....het traditionele.
Nu heb ik het geluk een goede Word Feud (online woordspel op de telefoon) vriendin te hebben waar ik ook geregeld mee "babbel". Caro is haar naam en is van Indische komaf, wat een gelukkig toeval betreft. Ze heeft mij 2 heerlijke recepten toegeschoven die een onderdeel werden van het Kerstdiner. Het bleek een succesvolle avond, vandaar ook dat ze niet mogen ontbreken op de site van leokooktgewoon.
Recept
Aantal: 6personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 15 minuten
Temperatuur: 100 ℃
Keuken: Indisch
Categorie: buitenlandse specialiteit
Bron: Caro ( wordfeud vriendin van Leokooktgewoon)
Ingrediënten
Kipfilet
Paksoi
Prei
Bosui
Marinade voor de kipfilet
Zoete dikke ketjap
Soya saus
Vers geraspte gember, plak van minstens 1 cm
Kerrie djawa
Serehpoeder
Laospoeder
Sambal oelek
teentje uitgeperste knoflook
Olie ( eigen keus)
Himalaya zout
Voorbereiding
Kipfilet in gelijke stukjes snijden
In een schaal mengsel maken van bovengenoemde kruiden ,sausen en sambal.
Eventueel een klein beetje Himalayazout toevoegen en alles goed door elkaar mengen.
Dan de kipfilet er goed doorheen mengen.
Even een uurtje laten staan.
Werkwijze
Neem een wok, wadjang of koekenpan en roerbak het kort, controleer of de kip gaar is.
Kip meteen met een schuimspaan uit de pan scheppen en in schaal doen. Wat er aan vocht achterblijft mengen met een lepel olie en daarin de fijngesneden Paksoi en prei roerbakken. Je kunt natuurlijk meer groenten toevoegen, stukjes sperziebonen taugé, net wat je lekker lijkt.... maar Paksoi is wel het lekkerst, dat blijft namelijk knapperig. Bij de groenten kan ook kerrie en Laos, maar dat verander bepaal je zelf....spelen met Telkens andere specerijen.
Comments