Indische Kipschotel



Koken is verwennen van de gasten en in het bijzonder.... met smaken te kunnen verrassen.

Geregeld mag ik Indische gasten ontvangen maar durfde mij eigenlijk nooit te begeven op dit culinaire vlak. En dan doel ik niet op bami of sate, dat lukt leokooktgewoon wel...nee dieper de keuken in.....het traditionele.


Nu heb ik het geluk een goede Word Feud (online woordspel op de telefoon) vriendin te hebben waar ik ook geregeld mee "babbel". Caro is haar naam en is van Indische komaf, wat een gelukkig toeval betreft. Ze heeft mij 2 heerlijke recepten toegeschoven die een onderdeel werden van het Kerstdiner. Het bleek een succesvolle avond, vandaar ook dat ze niet mogen ontbreken op de site van leokooktgewoon.


Recept

Aantal: 6personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Indisch

Categorie: buitenlandse specialiteit

Bron: Caro ( wordfeud vriendin van Leokooktgewoon)



Ingrediënten


  • Kipfilet

  • Paksoi

  • Prei

  • Bosui


Marinade voor de kipfilet


  • Zoete dikke ketjap

  • Soya saus

  • Vers geraspte gember, plak van minstens 1 cm

  • Kerrie djawa

  • Serehpoeder

  • Laospoeder

  • Sambal oelek

  • teentje uitgeperste knoflook

  • Olie ( eigen keus)

  • Himalaya zout

Voorbereiding

  • Kipfilet in gelijke stukjes snijden

  • In een schaal mengsel maken van bovengenoemde kruiden ,sausen en sambal.

  • Eventueel een klein beetje Himalayazout toevoegen en alles goed door elkaar mengen.

  • Dan de kipfilet er goed doorheen mengen.

  • Even een uurtje laten staan.


Werkwijze


Neem een wok, wadjang of koekenpan en roerbak het kort, controleer of de kip gaar is.

Kip meteen met een schuimspaan uit de pan scheppen en in schaal doen. Wat er aan vocht achterblijft mengen met een lepel olie en daarin de fijngesneden Paksoi en prei roerbakken. Je kunt natuurlijk meer groenten toevoegen, stukjes sperziebonen taugé, net wat je lekker lijkt.... maar Paksoi is wel het lekkerst, dat blijft namelijk knapperig. Bij de groenten kan ook kerrie en Laos, maar dat verander bepaal je zelf....spelen met Telkens andere specerijen.





35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven