Hongaarse goulash


Goulash is Hongaars voor soep, de vleesstoofpot zoals wij die kennen wordt in het Hongaars Pörkölt genoemd.


Het is een ketelgerecht, je kent dat wel....zo een oude zwarte heksenketel...hangend boven een kampvuur. heel gezellig. Naar verluidt ontstaan bij de vroegere Hongaarse runderen-herders. Mijn recept, gebaseerd op de oude traditie...gewoon hoe ik de goulash het lekkerst vind.. en jij ook naar ik hoop😉 .



Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 3 uur

Temperatuur: 100

Keuken: Hongaars

Categorie: stoofschotel

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 750 gram kalfslappen of rundvlees ) langer stoven’

  • 75 gram braadboter

  • 1 blikje tomatenpuree

  • ½ liter rundvleesbouillon

  • 1 dl Room

  • 2 theelepels Paprika poeder

  • 2 laurierblaadjes

  • Snufje komijnpoeder

  • 1 a 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 1 groene paprika

  • Zout

  • Peper




Voorbereiding

  • Snijd het vlees in blokjes

  • snipper de uien

  • pel de knoflook

  • was en snijd de paprika in stukjes

  • maak de runderbouillon


Werkwijze

Verhit boter in de pan en fruit de uien lichtbruin, pers er de knoflook bij uit.

Neem pan van het vuur en laat het afkoelen ( als je paprikapoeder in hete boter gooit dan wordt ze bitter) strooi twee theelepel paprikapoeder bij de uienmassa en roer goed door.



Voeg dan het vlees toe en schep het door de massa. Zet de pan op het vuur en laat het even bakken. Bestrooi tijdens het aanbraden de peper, zout en komijnpoeder toe. Roer het goed door elkaar. Meng vervolgens de tomatenpuree erdoor, nog even roeren dan.




Voeg dan de bouillon toe, zorg dat het goedje net onder staat, doe er de laurierbladeren bij. Doe deksel op de pan, op een laag vuur. Laat kalfsvlees ½ uur stoven, runderlappen zeker twee uur.


Voeg er dan de klein gesneden paprika toe en nog even een half uurtje stoven. Roer er tenslotte de room toe, goed door roeren en warm laten worden. Proef even en breng eventueel nog op smaak met peper en zout


Lekker met Mie, puree, pasta of droge rijst…en frisse sla.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....