top of page

Hazelnootkoekjes

Bijgewerkt op: 17 sep. 2019


Met een overschot van een zakje hazelnotenmeel kwam ik tot dit recept, verrassend anders maar absoluut een lekker kerstkoekje.



 

Recept

Aantal: 30 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: koekjes

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 100 gram gemalen hazelnoten (hazelnotenmeel)

  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 100 gram bloem

  • 80 gram lichte basterdsuiker

  • 1 ½ tl. zout



Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 180 ℃

  • bekleed de bakplaat met bakpapier

  • zorg dat de boter goed koud is.

Werkwijze


Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg de basterdsuiker, het zout en de fijngemalen hazelnoten toe. Meng alles goed door elkaar met een garde en snijd daarna de koude roomboter in de beslagkom met twee messen of verkruimel het met de vingers tot kleine deegkruimels. Kneed het vervolgens tot een dikke bal.

Vorm er 30 kleine bolletjes van en verspreid deze over de bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat tot ze circa één halve centimeter dik zijn. Schuif de plaat in de oven en bak de koekjes in 10 tot 15 minuten op 180 graden.


De koekjes zijn klaar als de randen van de koekjes lichtbruin beginnen te verkleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen op de bakplaat. In het begin zijn ze nog erg zacht maar naarmate ze afkoelen worden ze harder. Zijn de koekjes afgekoeld en hard dan leg je ze nog even op een rooster zodat ook de onderkant droogt.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page