Een variant op de amandel koekjes, in plaats van amandelmeel neem je hazelnoot meel.
Recept
Aantal: 50 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 12 minuten
Temperatuur: 170 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: koekjes/kerst
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
140 gram suiker
140 gram zachte roomboter
2 eidooier
snufje zout
3 theelepels kaneel
100 gram bloem gezeefd
200 gram gemalen hazelnoot
rode jam
gele jam
Voorbereiding
Boter schuimig roeren. Suiker en eidooiers toevoegen en dan beetje voor beetje de hazelnoot het gezeefde bloem en kaneel. Deeg in plasticfolie wikkelen en een half uur in de koelkast laten rusten.
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Oven voorverwarmen op 170 graden. Uit het deeg ongeveer 50 balletjes vormen en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Met je wijsvinger een klein kuiltje maken in het midden van het koekje. Jam in het kuiltje doen. In het midden van de oven ca 20 minuten bakken.
Comments