top of page

Haricots verts met spek

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Haricots verts, wat letterlijk vertaald uit het Frans groen boontje betekent, zijn de elegantste bonen onder de sperziebonen. De mooie vorm en heerlijke smaak maakt ze bijzonder goed geschikt voor een etentje of de feestdagen.


 

Recept

Aantal: 12 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Bijgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 150 gram ontbijtspek

  • 500 gram haricots verts ( of een pot)

  • zwarte peper

  • zout


Voorbereiding

  • Dop de boontjes door de steelaanzet te verwijderen.

  • Breng een ruime pan met water en bonen aan de kook, met genoeg water zodat de bonen maar net onderstaan.

  • Temper het vuur zodra het kookt dusdanig, dat het tegen de kook aan blijft .

  • bij gebruik van haricots verts laat u de bonen uitlekken in een vergiet en kan er gelijk begonnen worden met het inrollen.



Werkwijze

Kook de haricots verts in ongeveer 5 minuten net niet gaar. Laat ze vervolgens afkoelen.

Bij gebruik van pot_groenten de bonen in een vergiet laten uitlekken, behandel ze zorgvuldig..bonen uit pot zijn zeer zacht.


Neem telkens wat boontjes en rol het in een plak ontbijtspek.

Verhit boter in een koekenpan en bak de haricots verts op een matig om en om totdat het spek bruin en knapperig is. Behandel ze voorzichtig anders valt het uit elkaar. Bestrooi nog met wat peper naar smaak.




628 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page