top of page

Gevulde eieren als wiegje

Bijgewerkt op: 19 aug. 2019


Een gevuld eitje, op feestjes en partijtjes zijn steevast het eerste op. Staat erg leuk op een schaal tussen een koud-buffet, maar doet het ook erg leuk op een salade. Ook zijn ze goed aan te passen aan het thema van het feest...dit is dan een leuke variant voor een baby does ( shower voor de Engels sprekende) of wanneer de broer of zus wil trakteren op school omdat er een kleintje is geboren.


Er zijn vele varianten en toepassingen... leokooktgewoon.



 

Recept

Aantal: 18 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: hapjes

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 9 eieren

  • mayonaise

  • snuf paprikapoeder

  • snuf kerriepoeder

  • peper

  • zout

  • voor garnering tuinkruiden ( peterselie, kervel, bieslook.....)

  • knakworstjes ( of peentjes)

  • hageslag


Voorbereiding

  • kook de eieren 10 minuten

  • Laat de worstjes uitlekken, snijd de worstjes in plakken en prik de hagelslag in het schijfje worst op de plaatsen waar de oogjes horen.


Je kan de gezichtjes ook van worteltjes maken.


Werkwijze

Pel de eieren. Neem het ei en snijd ze door...maar slechts tot de helft . Daarna met het mes, vanaf de achterkant beginnen, in de lengte voorzichtig doorsnijden tot de helft....tot aan de snee die je al maakte. Je snijd eigenlijk ¼ van het ei af. Wip het eigeel eruit en doe het in een kom.

Prak het eigeel goed fijn met een vork of wring het door de aardappelpers. Doe er vervolgens wat mayonaise bij en klop dit met de handmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak de peper en zout toe, alsook de paprika- en kerriepoeder. Klopt het nog even goed door. Proef of de smaak goed is en kijk of de substantie de juiste dikte heeft.


Neem een spuitzak ( of lepel) en vul de eieren ermee op. Duw een plakje worst in ei zodat het achter het eigeel...(het dekentje) komt. vul het nog iets op totdat het er uit ziet als een wiegje met het hoofdje boven het dekentje. Versier het eventueel nog met bv bieslook, en een beetje paprikapoeder. Leuk toch?




8.530 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page