Gevulde aardappel, met kaas en spek voor de bbq




Een heerlijk bijgerecht voor de barbecue. Aardappel gevuld met kaas omwikkeld met spek en rustig gegaard op de bbq.


Kan ook uitstekend in de oven op 200 graden.


Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 45minuten

Temperatuur: bbq

Keuken: Hollands

Categorie: Aardappelgerecht/bbq

Bron: Leokooktgewoon





Ingrediënten

  • 6 aardappels

  • belegen kaas

  • ontbijtspek

  • aluminiumfolie



Voorbereiding

  • Boen de aardappelen goed schoon.

  • droog ze goed af

  • maak vellen van aluminiumfolie en leg ze klaar.


Werkwijze




Neem de appelboor, zet de aardappel rechtop en doorboor deze geheel door. Haal de strook "cilinder" aardappel voorzichtig uit de appelboor en leg het bij de aardappel waar hij uitkomt. Doe dat met elke aardappel totdat je ze allemaal gehad hebt.





Reinig de appelboor, maak hem droog en boor ermee door de kaas. leg de "cilinder" kaas, voor de maatvoering, bij de "cilinder die komt uit de aardappel die gevuld moet. Zorg dat de cilinder kaas kleiner is dan de aardappel. Snijd de beide uiteinde van de aardappel ervan af, (met de beide uiteindes stop je de aardappel straks weer dicht). Duw de kaas in de aardappel, dit past precies en sluit beide kanten af met de stukken waar de schil dus nog op zit. We even kijken of je de goede in de gaten stopt. ALs dat klopt zie je er zowat niets meer van. Werk alle aardappels zo af.




Omwikkel de de aardappelen nu met ontbijtspek totdat het geheel is ingepakt met het spek. Druk het nog even goed aan. leg tenslotte allemaal op een vel aluminiumfolie, vouw dit dicht zoals op de foto.


Verhit intussen de frituur tot 180℃.

Bak ze in gedeelte in de hete frituur goudbruin. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier.




  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....