top of page

Gevuld kipfilet

Bijgewerkt op: 16 okt. 2019


Dit is één van de gerechten die eens uit nood is ontstaan. Eters op de camping die je toch iets wilt voorzetten, terwijl je slechts enkele ingrediënten in de koelkast hebt liggen, op een zondag toen alles nog gesloten was. Het werd dusdanig gewaardeerd dat het ik het vaker maakte....en nog steeds. 

Recept

Aantal: 4 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Vleesgerecht

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • 4 kipfilets

  • 1 pakje boursine

  • 8 plakken vers gesneden schwarzwalderschinken


Voorbereiding

  • Verzeker je er zelf van dat je een goede kwaliteit kipfilet aanschaft. Zeker niet die is geïnjecteerd met water, het vlees zal week aanvoelen en ook zo ogen. De kipfilet moet dus vast en stevig zijn.

  • Dep het vlees voor gebruik droog met wat keukenrol


Werkwijze

Neem een kipfilet en geef een snede in het midden....en snijd hem links en rechts van de snede in....zodat je hem open kunt klappen, een grotere lap vormt dus. Leg er cellofaan over en sla hem plat met een vlak zwaar mes of iets dergelijks....zodat je een schnitzel krijgt.
Leg hierop twee plakken schwarzwalderschinken als een andreaskruis en vul dit met boursin. Vouw de ham dicht...zodat je de kaas verpakt....en sla de dan de file dubbel.
Hecht het aan elkaar met een satéprikker en kruid de filet met peper en zout....


bak ze in een hete pan, wanneer de boter gesmolten is en niet meer bruist, aan beide zijde mooi bruin...laat de kip nog zachtjes door garen.


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Комментарии


bottom of page