top of page

Fricandeau


Fricandeau is mager vlees en dan wel het achtereind van het varken . De smaak is vrij neutraal en heeft wat weg van rollade, maar is malser, magerder en doorgaans duurder dan rollade. Het meeste varkensvlees moet goed doorbakken zijn alvorens het gegeten kan worden, maar fricandeau kan - net als varkenshaas - rosé worden gegeten. Als men een groot stuk fricandeau braadt in de oven, is het vlees bij een kerntemperatuur van 58 graden rosé. Leokooktgewoon zou je dan ook graag adviseren zo een vleesthermometer in huis te halen, de kosten zullen het niet zijn....maar het levert je zeker een goed gegaard maar zeer mals vlees op.


Fricandeau leent zich prima voor een feestelijk diner. Door het heerlijk met kruiden te bewerken zal het goed smaken bij tal van bijgerechten en daar het een mooi groot stuk vlees betreft, geeft het geserveerd op een mooie schaal de tafel een extra feestelijk karakter. 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 150 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Vlees

Bron: leokooktgewoonIngrediënten


Voorbereiding  • laat het vlees een ½ uur uitgepakt rusten op het aanrecht voordat je met de bereiding begintWerkwijze

Doe de suiker, koekkruiden, mosterd, rozemarijn, peper, zout en olijfolie in een kom en meng dit tot een papje. Wrijf het vlees geheel in met dit goedje en laat het zeker een half uur intrekken, dek het vlees wel even af. Verwarm de oven intussen op 150 graden.
Neem een braadpan, wel zo prettig als je er 1 gebruikt die ook in de oven kan, zet hem op het vuur en smelt de boter. Wanneer de boter heet genoeg is dan het vlees aan alle zijden goed braden...dat het lekker dichtschroeit. Neem de pan van het vuur, steek er een vleesthermometer in en plaats het in de oven. Giet er een klein beetje water bij.


Kan de Pan niet in de oven vet dan even een braadslede of schaal in met wat boter. leg het reeds aangebraden vlees in de schaal en giet er het braadvocht bij met een scheutje water.Zodra het vlees de temperatuur heeft bereikt van 58 graden kan het vlees uit de oven. Neem een flink vel aluminiumfolie en wikkel de fricandeau daarin. Laat het vlees zeker 15 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
35 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

1 Comment


😋

Like
bottom of page