top of page

Drum-sticks

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021


Drumsticks is een heerlijk stukje vlees wat je kunt kunt opdienen bij de maaltijd, barbecue, brunch of gewoon op een feestje. Op de manier van leokooktgewoon wordt er geen boter of ander vet aan toegevoegd, de kip bakt met z'n eigen vet. Het resultaat is een mals pootje die bijna geen vet meer bevat. Ben je op dieet, dan eet je het vel niet op....gezond, smaakvol en ook nog eens super eenvoudig. Zowel warm als koud erg lekker!



 

Recept

Aantal: 4 stuks

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: 35 minuten

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Vleesgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 10 drumsticks

  • 6 theelepels zout

  • 4 theelepels kerriepoeder

  • 2 theelepels zware peper

  • 1 theelepel paprikapoeder


Voorbereiding

  • verwarm de oven op 200°

  • Meng de kruiden goed door elkaar, zout en kerrie moeten overheersen


Werkwijze



Haal de drumsticks uit de verpakking en doe ze in een grote mengschaal. Strooi er de gemengde kip-kruiden over en hutsel de kip door elkaar door de schaal op en neer te schudden. Zo vermengen zich de kruiden goed over de pootjes, niet inwrijven dus. De kruiden moeten als het ware op de huid komen te liggen.




Neem een bakplaat en bekleed het met bakpapier, of neem een ovenschaal. Leg de drumstick van elkaar af op de plaat of in de schaal. Zet de kip in de hete oven en bak het in ongeveer 35 minuten gaar. Bij twijfel (als het nogal dikke poten zijn) even prikken.



13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page